Creuen que ja no obrirà

Famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona reclamen solucions davant Educació

  • El Departament ha autoritzat el tancament d’infantil, però exigeix el compliment del concert a primària i secundària

  • Les famílies creuen que l’escola tancarà i estan a l’espera del que passi finalment a principis de setembre

Famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona reclamen solucions davant Educació

ACN (Cedida)

1
Es llegeix en minuts
ACN

Una quarantena de famílies afectades pel possible tancament del Col·legi Boix de Badalona (Barcelonès) s’han concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació per reclamar solucions. Posteriorment, membres d’aquest col·lectiu s’han reunit amb la directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Susana Naranjo, i amb la directora general de Centres Concertats, Pilar Contreras.

Educació ha autoritzat el tancament d’infantil, però exigeix el compliment del concert a primària i secundària. Les famílies han sortit «més tranquil·les» de la trobada, segons ha explicat el seu portaveu, Josefa Bermejo, a l’ACN. I és que expliquen que la previsió és que, si el centre acaba tancant, els alumnes vagin «per línies» a altres escoles.

En roda de premsa, Cambray va reiterar que el centre «no pot trencar unilateralment» el concert i per això ha insistit que es treballa perquè el compleixi. En una entrevista a l’ACN, va avançar aquest dimecres que, si finalment tanca, Educació en demanarà les responsabilitats pertinents i emprendrà les accions jurídiques oportunes.

Les famílies creuen que tancarà

En tot cas, el conseller ha detallat aquest dijous que les famílies d’infantil ja poden fer les sol·licituds en altres centres. Va afegir que al mateix carrer on està ubicat el Col·legi Boix, n’hi ha un altre amb places vacants en aquesta etapa.

Quant als alumnes de primària i secundària, els han garantit que tindran places finançades amb fons públics per a tots ells.

Notícies relacionades

Sobre aquest aspecte, Bermejo ha assegurat que el que els han explicat és que si això acaba passant es miraria d’agrupar els alumnes perquè els nens no perdessin els seus companys i que anessin a centres de la mateixa zona. Les famílies creuen que l’escola tancarà i estan a l’espera del que passi finalment a principis de setembre.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO