50 anys a Bufalà

Educació demanarà «responsabilitats» a l’escola Boix de Badalona si tanca i emprendrà accions jurídiques

  • Cambray critica l’actuació del centre i garanteix plaça finançada amb fons públics a les famílies afectades

  • El tancament deixaria en els llimbs 275 alumnes, que s’haurien de ressituar en altres escoles pròximes

Educació demanarà «responsabilitats» a l’escola Boix de Badalona si tanca i emprendrà accions jurídiques

ACN / Pol Solà

1
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha anunciat que el Departament demanarà «responsabilitats» a l’escola concertada Boix de Badalona (Barcelonès) si tanca. En una entrevista a l’ACN, el conseller ha explicat que existeix un concert amb l’escola per a tota la primària i els quatre cursos de secundària, i ha valorat que el tancament suposaria rescindir aquest contracte. Per això, ha afirmat que emprendran les accions jurídiques «oportunes» si es fa efectiu el tancament.

Cambray ha recordat que el procés de preinscripció i matrícula ha finalitzat i, per això, ha qualificat l’actuació del centre de «mala praxi» i mala planificació. Ha garantit, però, que totes les famílies afectades tindran plaça finançada amb fons públics a la seva zona educativa.

El Col·legi Boix de Badalona, un centre concertat del barri de Bufalà, va anunciar la setmana passada que abaixava la persiana i ja no reprendria l’activitat amb el nou curs escolar al setembre. La decisió deixaria en els llimbs 275 alumnes, que s’haurien de ressituar en altres escoles. El tancament també afectaria més d’una vintena de professors.

Sense concert a Infantil

L’escola va explicar en una carta a les famílies que la falta d’alumnes que s’arrossega des de fa anys ha portat la Generalitat a retirar el concert de l’etapa d’Infantil. Sense aquests diners, asseguraven que l’escola «no és econòmicament viable».

Notícies relacionades

Educació ha insistit, però, que el centre ha de complir el concert a primària i a secundària. Cambray va assegurar que van saber de la voluntat del tancament la setmana passada i que, formalment, no han rebut per escrit l’inici del procés de tancament. «El que farem serà, com en qualsevol ruptura de contracte, demanar les responsabilitats que calguin al titular, perquè no pot trencar aquest contracte quan ha fet tot el procés de preinscripció i matrícula», ha declarat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO