On Catalunya

Celebració

Badalona mantindrà les seves platges obertes durant la revetlla de Sant Joan

Agents de la Guàrdia Urbana local controlaran els accessos en vehicle a la sorra partir de les 20 hores

Badalona mantindrà les seves platges obertes durant la revetlla de Sant Joan

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona (Barcelonès) mantindrà les seves platges obertes durant la revetlla de Sant Joan, però tancarà l’accés en vehicle al litoral. L’Ajuntament ha pres la decisió en la mateixa línia que Barcelona i els municipis del Maresme i en oposició a la d’alguns municipis del sud del litoral barceloní, com Gavà i Castelldefels, que van decidir tenir-les tancades.

Així, el govern local ha preparat un dispositiu durant la nit amb l’objectiu de «garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial», en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També vol evitar que es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb la intenció de facilitar, si fos necessari, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis.

En aquest servei, hi participaran els serveis municipals de Medi Ambient, d’Espais Públics i de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Operatiu de neteja

Des de l’Ajuntament de Badalona expliquen que els treballs de neteja al litoral començaran a les 6 h de dijous 24 de juny, amb mitjans manuals i mecànics. Per aquesta raó, el consistori ha establert que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 h. «Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia», apunten des de l’Ajuntament.

La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors, a l’altura del restaurant La Donzella de la Costa. Els efectius es dividiran en dos brigades: una anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Així, si en el transcurs de la neteja es detecta que algun tram de platja resta especialment brut «es tancarà l’accés fins que no estigui en condicions òptimes».

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona mantindrà el servei de salvament i socorrisme a la platja durant la revetlla, entre les 22 h del dimecres dia 23 de juny i fins a les 6 h del dijous dia 24, amb la presència de quatre socorristes i un vehicle.

Controls als accessos

La Guàrdia Urbana de Badalona controlarà els accessos en vehicle a les platges a partir de les 20 hores. Durant la nit de Sant Joan no es podrà aparcar a la façana marítima, des del Port i fins a l’altura de la platja de la Barca Maria.

Notícies relacionades

Els agents també controlaran els accessos pels passos subterranis del carrer de la Riera de Canyadó, l’avinguda de Martí Pujol i l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola i també al Port.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO