En llibertat a l’espera de citació

Sis detinguts i quatre cultius ‘indoor’ de marihuana desmantellats al barri de Sant Roc de Badalona

A cinc dels individus se’ls relaciona amb l’agressió a agents de la Guàrdia Urbana del 13 de gener

Sis detinguts i quatre cultius ‘indoor’ de marihuana desmantellats al barri de Sant Roc de Badalona
Es llegeix en minuts

Sis persones detingudes i quatre cultius d’interior de marihuana desmantellats és el balanç d’una operació policial entre dimecres i dijous al barri de Sant Roc de Badalona. Dimecres es va detenir un veí de 47 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. Dijous es va detenir les altres cinc persones.

A dos se’ls atribueix els delictes del primer i amenaces, ocupació de béns immobles, lesions i atemptat a agents de l’autoritat. Als altres tres només aquests últims. Els cinc se’ls relaciona amb l’agressió a agents de la Guàrdia Urbana el 13 de gener quan custodiaven un domicili del mateix barri on hi havia una altra plantació de marihuana.

Segons la nota dels Mossos d’Esquadra, els investigadors van detectar a l’avinguda Alfons XII quatre pisos que s’utilitzaven únicament i exclusivament com plantacions de marihuana. Els van desmantellar dimecres passat en un dispositiu amb 80 efectius de diverses unitats dels Mossos. També van intervenir tècnics qualificats de la companyia elèctrica subministradora.

Més de 1.000 plantes intervingudes

En el marc de l’actuació es van intervenir 1.097 plantes de marihuana en quatre pisos (237, 384, 231 i 245 respectivament) en diferents estats de creixement. També es va detenir una persona que feia tasques de manteniment de les plantes en un dels pisos, que alhora era el seu domicili.

En el mateix operatiu es va fer la recerca de diferents persones que la policia acusa d’haver agredit agents de la Guàrdia Urbana de Badalona al mateix barri durant un servei el 13 de gener.

Talls de llum

El dispositiu s’emmarca en les protestes al carrer de diversos veïns del barri a principis d’any pels talls de llum continus. Policia i companyia elèctrica atribueixen els talls en les connexions fraudulentes a la xarxa.

 Davant aquests fets, la unitat d’investigació de Mossos que investiga els casos de salut pública, relacionada amb els delictes de defraudació elèctrica, com són les plantacions massives de marihuana, va intensificar les investigacions per localitzar i desmuntar plantacions.

Et pot interesar

Després de declarar en dependències policials, els detinguts van quedar en llibertat a l’espera de ser citats per l’autoritat judicial.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA