ENQUESTA SOCIOPOLÍTICA 2020

El 44,8% dels badalonins creuen que la ciutat ha empitjorat en els últims cinc anys però creix l'optimisme

Albiol creu que els resultats del baròmetre són una «esmena a la totalitat» a l'oposició i un aval a la gestió del PP

Al seu torn, el 95,5% dels veïns assenyalen que estan preocupats per «la crisi que vindrà»

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els veïns de Badalona suspenen l’evolució de la ciutat durant els últims cinc anys, segons els resultats de l’enquesta sociopolítica 2020Un 44,8% dels veïns creu que la ciutat ha empitjorat en aquest període. Quant al futur, no obstant, l’optimisme creix. Si l’any passat només el 20,9% dels badalonins creia que la ciutat podia anar a millor, segons l’enquesta d’aquest any la xifra de veïns optimistes és del 50,8%.

Albiol interpreta la combinació d’aquestes dues dades com una «esmena a la totalitat» als partits que ara estan en l’oposició, que han governat la ciutat entre el 2015 i el 2020, i un aval a la gestió del govern municipal del PP, que va agafar les regnes del consistori el mes de maig passat.

L’alcalde de Badalona treu pit de les dades del baròmetre alhora que assegura que aquests resultats suposen una «gran responsabilitat» perquè es pugui mantenir aquesta tendència els pròxims exercicis. Una de les dades que també contrasta amb aquest optimisme és que, alhora, la pràctica totalitat de la població, el 95,5%, està preocupada per «la crisi que vindrà».

Neteja i seguretat

«Veïns de tots els barris ja reconeixen que Badalona està millorant», afegeix l’alcalde, que assumeix en primera persona el canvi que s’ha produït respecte a la percepció de la ciutadania en relació amb la neteja i la seguretat.

Aquestes són encara les principals preocupacions del veïnat, però l’evolució respecte al baròmetre de l’any passat és molt positiva. En la majoria de barris, la preocupació per la neteja baixa entre dos i cinc punts i en el cas dels barris del centre el descens és de gairebé nou punts. El mateix passa amb la seguretat, que baixa al voltant de cinc punts en la majoria de barris.

Hi ha, no obstant, una excepció. Als barris de la Salut i Llefià, aquesta preocupació per la seguretat augmenta. «Hi ha zones amb més problemàtica. Hi ha veïns que no poden sortir al carrer quan enfosqueix perquè tenen por. Ho hem d’assumir i hem de posar més esforços per millorar-lo», admet Albiol.

La imatge exterior de Badalona

Notícies relacionades

«Som plenament conscients que els problemes no s’han resolt, però estem treballant en la bona direcció», afegeix l’alcalde, que es posa com a repte millorar la imatge exterior de la ciutat. Aquest, de fet, és un dels indicadors més negatius que reculli el baròmetre i que Albiol atribueixi a la tempesta política de l’últim any.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA