SEGURETAT CIUTADANA

La Junta de Seguretat de Badalona es reuneix dilluns immersa en una polèmica amb l'oposició

La junta estarà presidida per l'alcalde, Xavier García Albiol, i comptarà amb la participació del conseller d'Interior, Miquel Buch

Per la seva banda, fa dies que l'oposició reclama al consistori que convoqui el Consell de Seguretat Ciutadana

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol  da una r180611205051

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Junta Local de Seguretat de Badalona es reunirà dilluns vinent immersa en una polèmica després que l’ajuntament l’hagi convocat per abordar els problemes d’«inseguretat» que considera que pateix el municipi i que no hagi atès la petició de l’oposició de consensuar una estratègia.

La junta estarà presidida per l’alcalde, Xavier García Albiol, i comptarà amb la participació de conseller d’Interior, Miquel Buch, així com amb la de la quarta tinenta d’alcalde, Irene González, i els màxims responsables de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la localitat.

La reunió començarà a les 16 hores al Centre Cívic Torre Mena, al barri de Llefià, precisament el mateix on dues setmanes enrere un home de 60 anys va resultar ferit de gravetat quan, al resistir-se a una estrebada i forcejar amb el lladre, va caure a terra i es va fer un cop al cap.

Aquest incident va ser el desencadenant que va portar l’executiu municipal a convocar de forma «urgent» la Junta Local de Seguretat, per abordar els successos que s’han produït en les últimes setmanes i que, segons el consistori, denoten que la ciutat pateix «problemes d’inseguretat i convivència». De fet, el mateix Albiol va apel·lar al Departament d’Interior perquè Buch participés en la reunió, cosa que finalment ha confirmat que farà el dilluns 6 de juliol.

Complement de la Junta Local de Seguretat

Paral·lelament, fa dies que l’oposició reclama al consistori que convoqui el Consell de Seguretat Ciutadana, un òrgan creat el setembre passat pel ple municipal integrat pel govern, els grups de l’oposició, entitats locals i ciutadans independents escollits per sorteig.

Es tracta d’un organisme sectorial, que encara no s’ha reunit mai, i que va sorgir com a complement a la Junta Local de Seguretat –en què només participa el govern i els principals comandaments dels cossos de seguretat–, perquè entitats i altres formacions polítiques poguessin debatre i consensuar una estratègia comuna.

Notícies relacionades

No obstant, ara per ara no ha sigut convocat, cosa que ha aixecat controvèrsia entre els grups de l’oposició, que reclamen al PPC que els tingui en compte a l’hora de dissenyar una línia d’acció per abordar els temes de seguretat a Badalona.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA