SEGURETAT CIUTADANA

La Junta Local de Seguretat de Badalona se celebrarà el 6 de juliol

Arriba després que l'alcalde formulés aquesta petició al departament d'Interior la passada setmana

La reunió s'ha accelerat després de l'agressió a un home que va resultar ferit greu al caure a terra en un forcejament

gurdia-urbana

gurdia-urbana

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Junta Local de Seguretat de Badalona (Barcelonès) se celebrarà el 6 de juliol per abordar «problemes seriosos» d’inseguretat en alguns barris d’aquesta localitat, ha anunciat el seu alcalde, Xavier García Albiol, després que aquest dissabte un robatori acabés amb un home ferit de gravetat.

En una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dilluns, Albiol ha anunciat que la reunió de la Junta Local de Seguretat serà finalment el 6 de juliol, després que l’alcalde formulés aquesta petició al departament d’Interior la setmana passada, però que s’ha accelerat en part després de l’agressió d’aquest dissabte al barri de Llefià.

Dissabte passat, un home de mitjana edat va resultar ferit greu al caure a terra en un forcejament amb un jove que volia robar-li mitjançant el procediment de l’estrebada, cosa que va portar també l’oposició a reclamar la celebració de la Junta Local de Seguretat.

Recuperació de la unitat OMEGA

Albiol ha afirmat que Badalona no és una ciutat «més insegura» que d’altres, però sí que ha admès que hi ha «problemes seriosos d’inseguretat» en alguns barris i zones de la localitat. En aquest sentit, ha avançat la seva «voluntat d’aplicar el model policial» que, ha dit, «va donar bons resultats» durant el seu mandat al capdavant del consistori el 2015.

Ha xifrat en una reducció del 22% el nombre d’agents de la guàrdia urbana de Badalona durant els últims governs municipals, de manera que l’ajuntament convocarà al llarg d’aquest any una convocatòria de places per incrementar la plantilla actual en un 10% i reforçar la seguretat.

Notícies relacionades

A més, ha anunciat que es recuperaran les guàrdies de barri que patrullen a peu i la unitat d’accions ràpides, OMEGA, que van ser suprimides al seu judici per motius «polítics» i que han tingut «conseqüències» en la seguretat de Badalona.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA