SEGURETAT CIUTADANA

L'oposició de Badalona demana a Albiol que convoqui el Consell de Seguretat

La petició arriba després del robatori que va acabar amb un home de 60 anys ferit greu al caure a terra després de forcejar amb un lladre

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) van demanar aquest diumenge 21 de juny a l’alcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol, que convoqui el Consell de Seguretat després del robatori que va acabar amb un home de 60 anys ferit greu quan, al resistir-se a una estrebada i forcejar amb el lladre, va caure a terra i es va colpejar al cap.

Tots els grups municipals en l’oposició han coincidit a demanar a Albiol que convoqui de manera urgent el Consell i que no prengui decisions en calent sobre seguretat.

Crítiques des de l’oposició

El líder d’ERC, Àlex Montornés, va escriure a Twitter: «Les decisions sense reflexió són les pitjors. Si el govern del PP realment vol trobar solucions, que convoqui el Consell de Seguretat Ciutadana de Badalona i treballem consensos en aquest àmbit. Prendre decisions «arran de» té molt de visió curtterminista i poc de model a llarg termini».

En una nota de premsa, els socialistes han destacat que les «suposades receptes miraculoses del senyor Albiol no funcionen» i li han exigit la convocatòria «urgent del Consell de Seguretat perquè tots els partits i entitats participin en el model de seguretat a implantar a la ciutat.

El portaveu del PSC, Christian Carneado, va destacar que «una vegada més, estem comprovant que el senyor Albiol només ven fum i que no hi ha cap estratègia en matèria de seguretat més enllà de fer tuits en els quals presumeix d’haver tret una tenda de campanya d’un parc».

L’exalcaldessa de la ciutat i líder de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, va assegurar en un tuit estar «consternada» per «un atac tan violent i desgraciadament no tan aïllat». «Exigim la convocatòria del Consell de Seguretat del Districte 4. Badalona necessita parlar de seguretat per les seves veïnes i veïns, urgentment», ha escrit.

La representant d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, va publicar també un tuit en el qual assegura que «els problemes de seguretat de Badalona s’han de treballar amb molta serietat, i comptar amb tots els grups polítics en el Consell de Seguretat. Volem agrair la tasca policial, cap polític s’ha d’apropiar de la seva actuació, se’ls ha de donar eines per evitar fets tan greus».

Per la seva part, el representant de JxCat al consistori, David Torrents, va exigir així mateix a través de Twitter «la convocatòria ja del Consell de Seguretat» i ha assenyalat que per lluitar contra la multireincidència delictiva és necessari «donar eines a la policia, canviar les lleis i invertir en mesures socials».

Junta Local de Seguretat

Per la seva part, l’alcalde de Badalona ha demanat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, participi en la pròxima sessió que s’ha de convocar de la Junta Local de Seguretat de forma urgent per tractar els problemes d’inseguretat que té la ciutat.

Notícies relacionades

El consistori de Badalona va informar aquest diumenge en un comunicat d’aquesta petició, que s’ha traslladat al departament d’Interior, després del robatori que va acabar amb un home ferit greu.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA