TRANSPORT PÚBLIC

El Govern estudia allargar l'L-1 del metro fins a l'estació de tren de Badalona

La conselleria ha iniciat la licitació per a la redacció dels estudis de la segona fase de l'allargament de la línia de metro

zentauroepp47906739 metro190426175213

zentauroepp47906739 metro190426175213 / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Territori i Sostenibilitat estudia la possibilitat d’allargar l’L-1 del metro des de Lloreda-Sant Crist, on ja està previst que arribi, fins a l’estació de tren de Rodalies de Badalona, al costat del litoral.

Segons un comunicat de la Generalitat, la conselleria ha iniciat la licitació per a la redacció dels estudis de la segona fase de l’allargament de l’L-1, en els quals s’analitzaran les alternatives d’aquesta infraestructura.

Aquesta segona fase inclou un tram de 2,5 quilòmetres i comprèn les estacions de Bufalà; Badalona Pompeu Fabra, on connectarà amb l’L-2, i Badalona Rodalies, on es podrà fer transbord amb el servei de Renfe i es construirà una cua de maniobres.

310 milions d’euros

La primera fase, d’1,5 quilòmetres, inclou dues estacions, una al barri de Montigalà i una altra a Lloreda-Sant Crist, així com cotxeres, i la redacció del seu projecte bàsic es licita per un milió d’euros i un termini de 12 mesos.

Notícies relacionades

En total, la Generalitat estima que la construcció d’aquest tram comportarà una inversió de 310 milions d’euros.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA