CORONAVIRUS

Can Ruti registra 500 altes de pacients hospitalitzats a casa amb Covid-19

L'hospital de Badalona ha implantat nous sistemes de telemedicina per facilitar la gestió

foto 3647604

foto 3647604 / ANNA SURINYACH

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHAD) de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona ha arribat a l’alta número 500, la xifra més alta mai registrada en una unitat d’aquestes característiques a Catalunya. Des del centre destaquen que intensificar el model d’atenció domiciliària ha permès reservar l’ingrés convencional a l’hospital per als pacients que realment necessitaven les prestacions terciàries.

Per atendre els malalts ingressats a casa, Can Ruti va incrementar els recursos de la unitat en horaris i en guàrdies, mentre es van implantar nous sistemes de telemedicina. En el moment de màxima activitat, assenyalen des del centre, es van arribar a tractar 190 pacients domiciliaris, més del triple de l’habitual.

Des de l’Hospital Germans Trias i Pujol destaquen que el seguiment clínic dels pacients amb Covid-19 ingressats a casa inclou vigilància i control de símptomes, oxigenoteràpia, ús de tractaments respiratoris en càmera, extracció de mostra per a PCR, tractament parenteral i visita presencial de l’equip infermer o mèdic, si és necessari.

Visites per teleconferència

Durant l’epidèmia també s’han posat en marxa visites per videoconferència, l’ús d’uns dispositius de control a distància i la implantació d’altres sistemes d’assistència telemàtica.

Glòria Bonet, cap de l’UHAD, assegura que «l’esforç que s’ha fet no té precedents en el programa d’atenció a domicili de l’Hospital i deu haver sigut de les unitats que han controlat més malalts de Covid-19 a nivell estatal».

Notícies relacionades

A més dels 500 pacients amb coronavirus, la Unitat d’Hospitalització a domicili ha donat 190 altes en pacients no-Covid-19 durant aquests últims tres mesos.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA