PERFIL

L'alcaldia de Pastor a Badalona: dos episodis gloriosos i un de funest

El mandat del ja exalcalde, que ha dimitit després de la seva detenció, ha estat marcat per guanyar una moció de censura amb el recolzament d'Albiol

L'exalcaldessa Dolors Sabater també va acabar votant a favor de la seva alcaldia en una investidura d'infart després de les municipals del 2019

zentauroepp48642084 alex pastor190615130043

zentauroepp48642084 alex pastor190615130043

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El passat 22 de gener, les destrosses del Pont del Petroli a Badalona com a efecte del temporal ‘Gloria’ van coincidir amb la baixa de l’alcalde socialista Álex Pastor (Badalona, 1979), al qual va substituir com a alcalde accidental el tinent d’alcaldia Rubén Guijarro (PSC).

La versió oficial de l’Ajuntament de Badalona va al·ludir llavors a un «problema coronari» de l’alcalde. Un mes després, el 18 de febrer, Pastor va tornar ja recuperat apaivagant els «rumors falsos» que apuntaven que la seva baixa podia no deure’s, almenys no exclusivament, a un problema de salut. Ahir l’alcalde va dimitir després de ser arrestat per conduir ebri, atemptar contra l’autoritat i saltar-se el confinament.

Es tracta de l’últim dels tres episodis clau, dos de gloriosos i un de funest, que expliquen el temps de Pastor al capdavant de Badalona, un mandat simbòlic per al socialisme atès l’impacte electoral de Xavier García Albiol (PP) a la quarta ciutat de Catalunya des de l’any 2011.

Una alcaldia marcada pels recolzaments d’Albiol i Sabater

El primer episodi va ser la seva arribada a l’alcaldia després de la sonada moció de censura en la qual l’exalcalde Albiol li va donar el seu suport en investidura per evitar un Govern independentista liderat per Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), també exalcaldessa. Pastor aconseguia la vara tan sols tres anys després d’entrar com a regidor el 2015, precisament quan va recolzar l’alcaldia de Sabater.

El segon episodi, potser el més gloriós per Pastor, va tenir lloc el juny de l’any passat. Llavors, una investidura d’infart el va portar fins a l’alcaldia en l’últim segon, quan Guanyem Badalona en Comú i ERC finalment el van recolzar per evitar un govern liderat per Albiol després de setmanes negant la majorEl PSC va aguantar més amb l’accelerador trepitjat.

Pastor es va assabentar que seria alcalde molt pocs minuts abans del Ple d’investidura, just després d’un cafè informal que va tenir lloc 45 minuts abans de l’esmentat Ple, entre un representant del PSC i una altra responsable de la coalició Guanyem-ERC.

Notícies relacionades

Un any després, ara amb una altra investidura a la vista, l’alcaldia de Badalona es remunta a aquell cafè i a aquelles setmanes preinvestidura de negociacions atapeïdes de matisos polítics, sempre amb Albiol a l’aguait i encapçalant la prerrogativa de liderar la llista més votada en les municipals del 2019.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments