45a EDICIÓ

El cine britànic, protagonista del Filmets Badalona Film Festival

Arriba la 45a edició del certamen amb la projecció de més de 251 curtmetratges entre el 18 i el 27 d'octubre

cartell-filmets

cartell-filmets

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Regne Unit és el país convidat de la 45a edició del festival de cine Filmets, que tindrà lloc del 18 al 27 d’octubre a Badalona, Barcelona i, per primer any, a Sant Boi de Llobregat. 

Sota el lema ‘Dreaming is possible’, durant tota la setmana es projectaran més de 251 curtmetratges de ficció, animació i documentals. 

Els assistents podran participar en una sessió dedicada a realitzadors britànics com Alfred Hitchcock i Ridley Scott, un monogràfic de curts LGBTI i un homenatge a François Truffaut. 

El dissabte 26 se celebrarà l’acte de clausura durant la gala Nit de les Venus, quan s’entregaran els premis elegits per un jurat presidit per l’actriu catalana Maria Molina.

La nova edició del Filmets arriba amb la incorporació de Sant Boi de Llobregat com a localitat en què s’emetran algunes de les projeccions de l’esdeveniment. 

Les diferents sessions, que seran totes d’entrada gratuïta, es podran anar a veure al Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante de Badalona. A Barcelona, s’emetran a l’Institut Français i, respecte a Sant Boi, tindran lloc els Multicines Can Castellet.

Òptica anglesa

El Festival comptarà amb una sessió competitiva de curts que seran avaluats per un jurat presidit per Maria Molins, l’actriu catalana guanyadora d’un premi Gaudí com a millor actriu protagonista per la pel·lícula ‘El bosc’ l’any 2013.

En un moment políticament delicat per al Regne Unit, el festival retrà homenatge al cine d’aquest país amb la sessió ‘Genis UK’, on es podran veure les incursions al curtmetratge d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter. A més, també s’emetran els curts guanyadors i nominats dels Premis BAFTA 2019, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

El festival dedicarà també un monogràfic al cine de temàtica LGTBI, sempre des del prisma anglès. Sota el nom ‘Flare Films’, la sessió inclourà curts projectats al festival de cine LGTBI de Londres que giren, sobretot, entorn del procés d’avaluació de l’amor i les persones independentment de la seva orientació sexual.

Amb motiu de l’estrena fa 60 anys de la mítica pel·lícula ‘Les quatre cents Coups’ (1959) que va revolucionar el món del cine, FILMETS retrà homenatge al seu director, François Truffaut i projectarà dues de les seves obres.

Notícies relacionades

La gala de clausura, l’esperada Nit de les Venus, se celebrarà el 26 d’octubre, moment en què s’entregaran els premis i es projectarà el curt guanyador.

Més notícies de Badalona