FRAU AMB L'ELECTRICITAT

García Albiol: «El 32% de les punxades de llum a Catalunya dels últims tres mesos s'han produït a Badalona»

El popular acusa el govern socialista d'Álex Pastor de «no prendre mesures i mirar cap a un altre costat»

Per la seva part, l'Ajuntament afirma que les accions policials contra aquests fraus s'han duplicat

foto 3546823

foto 3546823

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, assegura que el 32% de les punxades de llum il·legals que han tingut lloc a Catalunya els últims tres mesos s’han produït a Badalona. 

En concret, apunta que d’acord amb dades del departament d’Interior, «dels 341 casos que hi ha hagut a Catalunya, 110 han sigut a Badalona». 

Albiol fa responsable a l’executiu socialista i acusa l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor, de «mirar a un altre costat». 

El popular ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa davant l’edifici del barri de Sant Roc de la població, on el gener passat va tenir lloc l’incendi que va acabar amb la vida de tres veïns de la localitat.

Per la seva part, en un comunicat posterior, l’Ajuntament ha informat que Badalona «ha duplicat les accions policials contra les punxades de llum durant els vuit primers mesos de 2019».

Denúncia dels populars

Xavier García Albiol ha afirmat que «Badalona s’ha convertit en el paradís dels que volen ocupar pisos de forma il·legal i punxar llum amb impunitat» i ha culpat el govern del socialista Àlex Pastor. Assenyala que, malgrat haver promès, després de l’incendi de fa nou mesos, que es prendrien mesures, «l’Ajuntament no ha dut a terme cap acció i continua mirant cap a un altre costat».

Albiol ha assegurat que no només no s’ha revertit la situació sinó que «els casos de punxades il·legals de llum s’han disparat». En aquest sentit diu que «Badalona és, amb tota seguretat, la ciutat de Catalunya on es produeixen més punxades de llum il·legals». 

No obstant, quan els periodistes li han preguntat, ha assegurat que no té les xifres ni dels mesos anteriors ni d’altres localitats per poder comparar.

Intensificar l’actuació policial

En un comunicat, l’Ajuntament de Badalona ha explicat que, durant aquest any, els cossos de seguretat de la ciutat han fet «95 actuacions per defraudació de fluid elèctric, mentre que en tot el 2018 se’n van efectuar 47».

La Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos han realitzat durant els primers vuit mesos de l’any 2019 un total de 95 atestats per defraudació de fluid elèctric. Les dades de què disposa la Guàrdia Urbana de Badalona indiquen que aquesta xifra duplica el nombre d’intervencions que es van fer l’any 2018 –47– i també els anys anteriors –35 el 2017, 37 el 2016 i 38 l’any 2015.

Segons el consistori, l’augment de les actuacions policials respon als acords de la Junta Local de Seguretat extraordinària del gener passat, convocada per l’alcalde Álex Pastor, per abordar els casos de punxades a la xarxa elèctrica. Aquesta Junta va donar resposta a la situació viscuda a la ciutat arran de l’incendi al barri de Sant Roc.

És per això que des del gener les actuacions policials es van intensificar a l’hora de perseguir possibles punxades de llum, sobretot en els immobles on es detectés que el consum d’electricitat era superior a la xifra habitual en un pis, apunta l’Ajuntament.

Notícies relacionades

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que «la majoria d’aquestes intervencions es fan perseguint pisos on es conrea cànnabis o a causa de denúncies ciutadanes, però quan s’ha detectat casos de famílies vulnerables darrere d’aquestes punxades, s’ha derivat als Serveis Socials». «Continuarem treballant en aquesta línia», ha conclòs Pastor.

Més notícies de Badalona