Albiol defensa una segona volta a les ciutats on els resultats electorals han sigut "molt ajustats" com Barcelona i Madrid

El líder del PP a Badalona reconeix que se sent "enganyat" pel PSC i reitera que en aquesta població "hauria de poder governar la llista més votada"

zentauroepp44723433 barcelona  barcelon s  21 08 2018    politica     entrevista180830142117

zentauroepp44723433 barcelona barcelon s 21 08 2018 politica entrevista180830142117 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
ACN

El cap de llista del PP a Badalona, Xavier García Albiol, considera que a les ciutats on els resultats de les eleccions municipals han sigut "molt ajustats", com Barcelona o Madrid, s’hauria d’haver dut a terme una segona volta entre el primer i el segon partit. 

"Hem d’apostar per un model més just perquè si no el que acabarem fent és que la gent no vagi a votar", va assenyalar el líder popular en una entrevista a RAC-1. 

Amb tot, va reiterar que el cas de Badalona és excepcional, ja que "hi ha una gran diferència entre el primer i el segon partit". Per aquesta raó ha considerat que en aquesta població "s’hauria d’haver deixat governar la llista més votada". Albiol també es va referir al PSC i ha dit que se sent "enganyat".

Xavier García Albiol ha reconegut que anímicament no està bé després que dissabte el socialista Álex Pastor fos investit alcalde de Badalona gràcies a un acord ‘in extremis’ entre Guanyem, ERC, comuns i JxCat per evitar que el popular aconseguís l’alcaldia.

"Vaig estar al capdavant de l’alcaldia quatre anys i crec que ho vaig fer bé i vaig revalidar la confiança dels veïns el passat 26 de maig amb 8.000 vots més", va lamentar Albiol, que ha dit que sent "preocupació" pel present i el futur de la població.

Albiol s’ha referit a l’actual sistema electoral i ha considerat que s’hauria de replantejar per fer-ho "més just". Des del seu punt de vista genera certa "desconfiança" entre els ciutadans. "Si no el que acabarem provocant és que la gent digui, ‘escolta, jo no aniré a votar’", ha considerat.

En aquesta línia ha explicat que a les poblacions on els resultats de les passades eleccions municipals van ser "molt ajustats" com Barcelona i Madrid, "s’hauria de fer una segona volta entre el primer i el segon".

Respecte a Badalona, va reiterar que es tracta d’un cas "diferent" perquè en aquesta ciutat el PP es va imposar de forma contundent i va obtenir 11 regidors, quatre més que la llista que encapçalava l’exalcaldessa Dolores Sabater. Per aquesta raó, opina que en aquesta localitat "hauria de poder governar la llista més votada".

"Enganyat" pel PSC

El popular ha admès que se sent "enganyat" pel PSC de Badalona. Assegura que quan el 2018 el PP va donar suport als socialistes per fer alcalde Álex Pastor i tirar endavant la moció de censura contra l’executiu de Dolores Sabater, "el PSC va reconèixer l’error de posar l’alcaldia en mans de CUP i es va traslladar que es deixaria governar a la llista més votada ".

Notícies relacionades

Quant a la possibilitat que al llarg del mandat pugui assumir l’alcaldia de Badalona, ha dit que considera que és pràcticament impossible. "Per una qüestió de coherència jo no puc articular una moció de censura", va advertir Albiol que ha remarcat que "la decisió que va tenir el PSC de posar-se en mans de la CUP, ERC, Junts per Catalunya i Podem, és irreversible en un 99,9%".

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA