MÚSICA AMB HISTÒRIA

Un concert de música antiga uneix art i història al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

L'audició, a càrrec del Conservatori Professional de Música de Badalona, es farà dissabte 18 de maig, a les 19 hores, a l'antic cenobi de l'Ordre Jerònima construït a començaments del segle XV

sant-jeroni---claustre---web

sant-jeroni---claustre---web

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Conservatori Professional de Música de Badalona, conjuntament amb el grup Dichos Diabolos organitza el pròxim dissabte 18 de maig, a les 19 hores, un concert de música antiga al monestir de Sant Jeroni de la Murtra. 

El concert girarà entorn de la música del compositor català del segle XVII Joan Cererols, on s’evidenciaran les sonoritats més característiques d’aquest període en el context de música vocal i instrumental. Es tracta de combinacions de vent (xeremies, cornetes, davallada) i de corda (violí, violes d’arc) en diàleg coral amb les veus.

Aquest concert suposarà el colofó del curs de música antiga que ha reiniciat el Conservatori Professional de Música de Badalona des de la nova direcció.

Notícies relacionades

La voluntat del curs és establir un vincle molt estret amb el patrimoni de Badalona i en aquest sentit el monestir de Sant Jeroni de la Murtra tornarà a fer ressonar les seves pedres amb música del seu context amb els compositors Joan Cererols i Juan Pablo Pujol, que van ser els referents més importants del segle XVII català, després de la guerra dels Segadors.

Més notícies de Badalona