GESTIÓ DEL BÉ ESSENCIAL

Es constitueix formalment l'Associació Catalana de Municipis per a la Gestió Pública de l'Aigua

Després de la posada en marxa de la iniciativa el Dia Mundial de l'Aigua del 2017, ara es formalitza una associació sense ànim de lucre

Hi participen Barcelona, Badalona, Cerdanyola, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa

Colau i la resta d’alcaldes que s’han sumat a la nova xarxa de municipis.

Colau i la resta d’alcaldes que s’han sumat a la nova xarxa de municipis. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l'Aigua (AMAP) es constituirà formalment el 31 de gener, a les 12 h a l'Ajuntament de Barcelona.

Després de la posada en marxa de la iniciativa el Dia Mundial de l'Aigua del 2017, ara l'AMAP es constitueix com una associació sense ànim de lucre, amb l'objectiu de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l'aigua.

L'associació donarà suport als ajuntaments que vulguin adoptar la mesura i intentarà incidir en les polítiques públiques relatives a la gestió pública de l'aigua.

Ajuntaments participants

En l'acte de l'assemblea constituent de l'AMAP participaran representants de l'Ajuntament de Barcelona, Badalona, Cerdanyola, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa: els 7 municipis promotors, que no es tanquen a obrir la coalició a ens supranacionals, sectors acadèmics i societat civil organitzada.

Notícies relacionades

Segons va explicar l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau l'any passat quan es va activar la unió entre municipis, la gestió pública és la més habitual a escala mundial, ja que prop del 90 % de la població rep l'aigua a partir d'operadors públics, i ja hi ha moltes ciutats que en aquests moments es decanten per recuperar la gestió pública d'aquest servei. 

“L'aigua és un bé de primera necessitat i no una mercaderia, i com a dret fonamental ha de ser gestionada amb criteris d'interès general”, va assegurar la regidora.