DEBAT

L'Automobile analitza el futur de l'automoció en un llibre

Vint-i-cinc experts llancen recomanacions a la indústria

whatsapp-image-2019-05-15-at-134853

whatsapp-image-2019-05-15-at-134853

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Automobile Barcelona, a més de mostrar les últimes novetats del sector, també es fixa en el futur de la indústria. En aquest sentit, Fira de Barcelona ha presentat aquest dimecres el llibre 'Six memos for the future of Auto_Mobility', en què 25 experts de tots els àmbits –cap d’ells relacionat amb el sector automobilístic– analitzen i fan propostes sobre l’avenir d’aquesta indústria.

Dirigits pel professor de Harvard Maurizio Travaglini, els experts llancen sis recomanacions: abandonar totes les tecnologies i els recursos antiquats i contaminants, multiplicar els experiments per descobrir noves solucions sense por del fracàs, democratitzar i compartir les dades de totes les investigacions fetes i de totes les innovacions aconseguides, apostar per la transparència per aconseguir una implicació i acceptació més grans de les noves tecnologies entre la població, facilitar la interacció entre diferents opinions i propostes, i, sobretot, accelerar tot el possible aquestes transformacions impulsant la investigació i fent que les tecnologies siguin assequibles immediatament per a tota la població sense restriccions.

Entre les problemàtiques que s’aborden hi figuren qüestions com la irrupció massiva del cotxe elèctric; la creixent urbanització del món que aviat ens portarà a un planeta constituït per megaciutats, els interrogants ètics que planteja la irrupció de la intel·ligència artificial que permetrà la conducció dels cotxes autònoms,l’eliminació de combustibles i la necessitat de compartir dades, estratègies i tecnologies per universalitzar qualsevol avenç de manera ràpida.

Notícies relacionades

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat en la presentació del llibre que "impulsar la innovació forma part de l’ADN de Fira de Barcelona" i que esperen que el document "sigui un instrument útil en el procés de transformació i millora d’un món immers en un gran canvi tecnològic i social". En aquest sentit, el president de l'Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, ha agraït a "un grup de tan alt nivell i tan plural l’esforç que han fet per redactar un document sobre la mobilitat del futur, una cosa molt important per al sector de l’automoció".

El llibre ha sigut entregat a representants de diferents marques amb l’objectiu d’iniciar el debat sobre el futur de la mobilitat.