Voter: ¿Quin candidat encaixa millor amb la teva ideologia?

Voter, una ’app’ per saber quin candidat encaixa millor amb la teva ideologia

Voter, una ’app’ per saber quin candidat encaixa millor amb la teva ideologia

1
Es llegeix en minuts

Les revisions ideològiques no són una novetat. El 2007 des de la web del diari 'Usa Today' es convidava l'elector a indicar la seva opinió respecte a diferents temes de l'agenda pública, i a partir d'aquí se li presentava el candidat més pròxim. Aquest exercici --replicat en posteriors eleccions a diferents llocs del món-- troba ara, amb l'auge de les aplicacions mòbils, una plataforma per massificar-se.

El 48% dels nord-americans d'entre 19 i 28 anys es nodreixen de l'agenda social i política per mitjà de xarxes socials, segons un estudi del Pew Research Center el 2013. En aquest context sorgeix Voter, una 'app' que es promociona com el Tinder polític, amb l'excepció que els encreuaments no es produeixen per atraccions físiques, sinó per afinitat ideològica.

Amb la mirada posada en les eleccions presidencials USA 2016 (anuncien el llançament pròxim de versions locals), l'aplicació estimula la ciutadania a prendre posició respecte als temes de l'agenda: matrimoni entre persones del mateix sexe, abolició de la pena de mort, legalització de la marihuana, avortament i Obamacare, entre altres.

Un dels seus principals atractius és que ofereix una descripció resumida del tema, els arguments a favor i en contra, i l'alternativa a comentar i compartir a les xarxes.

Sense representar una innovació des del seu contingut, Voter es destaca per la seva funcionalitat i usabilitat: explicacions sintètiques que permeten a l'usuari prendre una postura, per a la qual l'únic que han de fer és fer lliscar el dit a la dreta (d'acord) o a l'esquerra (desacord).

El 'software' creua les postures ideològiques del ciutadà amb les plataformes electorals, promeses de campanya, registres de votacions anteriors al Congrés i discursos dels diferents candidats.

Notícies relacionades

Una vegada finalitzat el qüestionari, l'usuari podrà saber quin és el partit i els candidats que millor el representen. Enfocada en els problemes de falta d'atenció de les generacions X i Millennials, aquesta eina pretén simplificar la tasca del votant i animar a la participació.

Si vols valorar aplicacions ho pots fer participant com a expert de l''appteca' d'apps4citizens. apps4citizens és una plataforma que té per objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.