L’actualitat, a debat

EL PERIÓDICO estrena el seu cicle de conferències ‘afterwork’ amb Òscar Camps

EL PERIÓDICO estrena el seu cicle de conferències ‘afterwork’ amb Òscar Camps

VICENS FORNER / MED_EXT

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO ha escollit el fundador i director de l’oenagé Open Arms, Òscar Camps, per donar el tret de sortida al seu cicle de conferències afterwork. El testimoni del convidat, de gran valor, sobre la crisi migratòria al Mediterrani es podrà escoltar dijous, 28 d’octubre, a les 17.00 hores a l’auditori d’EL PERIÓDICO.

Tots els lectors tindran la possibilitat de participar enel debat enviant les seves preguntes (usuariosweb@elperiodico.com), que seran contestades pel convidat i recollides, posteriorment, en la crònica que es publicarà donant compte de l’acte.

Quan Camps va veure la imatge d’Aylan Kurdi, el nen sirià d’origen kurd de tres anys que va aparèixer ofegat en una platja de Turquia el 2015, va decidir aportar el seu gra de sorra per pal·liar la catàstrofe humanitària que es viu al Mediterrani, on milers de persones que intenten arribar a Europa han perdut la vida. L’impacte va ser tal que no es va poder quedar indiferent.

Notícies relacionades

Així va néixer Open Arms, una oenagé que ha adquirit un reconeixement internacional per les seves tasques de rescat al mar i per la denúncia de la inoperativitat de governs i institucions. La pandèmia no ha impedit que continuessin amb la seva tasca com tampoc l’intent d’alguns governs, especialment l’italià, de criminalitzar-la.

L’aventura humanitària d’Òscar Camps ha sigut la base de la pel·lícula que s’acaba d’estrenar amb el títol de Mediterráneo, protagonitzada per Eduard Fernández, Anna Castillo i Dani Rovira.