VIU AL CRÀTER D'UN VOLCÀ

Diversos experts de la BBC descobreixen una nova espècie de rata gegant a Papua Nova Guinea

L'animal fa 82 centímetres de llarg, pesa 1,5 quilos i està entre les més grans del món

La rata gegant de Papua.

La rata gegant de Papua. / BBC

1
Es llegeix en minuts
EFE
LONDRES

Una expedició de la BBC ha descobert una espècie de rata gegant a la selva de Papua Nova Guinea, segons un programa que començarà a emetre demà la cadena britànica.

La rata, que no té por dels éssers humans, fa 82 centímetres de llarg, pesa aproximadament 1,5 quilograms i està entre les més grans del món, d'acord amb els experts de la Unitat d'Història Natural de la BBC.

Segons sembla, el rosegador viu únicament a dins del cràter del volcà del mont Bosavi, segons el documentalLost Land of the Volcano, que mostrarà els detalls d'aquest descobriment en la tercera entrega del documental, el dia 22.

"Aquesta és una de les rates més grans del món; és una verdadera rata, la mateixa que trobem a les clavegueres de la ciutat", ha dit a la BBC Kristofer Helgen, un expert en mamífers del Museu Nacional Smithsonian, que va acompanyar l'expedició.

Gravada per una càmera infraroja amagada

Aquesta rata gegant, que encara no té un nom científic concret, la va observar al quedar gravada en una filmació realitzada amb una cambra infraroja amagada, muntada pel càmera Gordon Buchanan, expert en vida silvestre, als pendents del volcà.

"Jo tenia un gat i tenia la mateixa mida que aquesta rata", ha ressaltat Buchanan.

Notícies relacionades

La pell d'aquest rosegador, de color marró i gris, és gruixuda, cosa que li permet sobreviure a la humitat i al fred del cràter del volcà, d'acord amb el documental. La muntanya Bosavi és un volcà extint situat a les remotes muntanyes del sud de Papua Nova Guinea.

En l'expedició hi van participar uns quants biòlegs de la Universitat d'Oxford, del Zoològic de Londres i de l'Institut Smithsonian (EUA), i sembla que són els primers que han entrat al cràter de Bosavi, segons els mitjans britànics.