DE PLAT I COPA

Un sopar a la llum de les estrelles

Observatori Fabra
Ctra. de Vallvidrera, Camí de l’Observatori, s/n
Tel. 902 10 90 30. www.observatorifabra.com
Fins al 20 de setembre, de dilluns a diumenge, a partir de les 20.30 h. Espai no fumador.

Un sopar a la llum de les estrelles_MEDIA_1

Un sopar a la llum de les estrelles_MEDIA_1 / arxiu / alvaro monge

1
Es llegeix en minuts
DAVID NOGUERA

L’estiu de la celebració dels 40 anys de l’arribada de l’home a la Lluna, un sopar sota les estrelles constitueix un mundà homenatge a la gesta… i per a un mateix. Amb el títol de Sopar sota les estrelles, l’Observatori Fabra, a la muntanya del Tibidabo, organitza un complet paquet d’activitats en el qual l’aspecte gastronòmic agafa una importància especial: un sopar a l’aire lliure amb vistes espectaculars sobre Barcelona que costa 65 euros per persona i que inclou, a més, conferència, visita guiada i observació per l’antic

telescopi.

Notícies relacionades

L’ocasió es planteja com un àpat romàntic (no s’admeten taules de més de 10 comensals) i amb reminiscències còsmiques (els entrants, freds, es bategen com a Anells de Saturn; el segon, Júpiter i les seves llunes, i les postres, Sistema solar). Inspirats en aquesta cosmovisió, els plats són un compendi d’ingredients i influències culinàries que semblen reflectir la vastitud de l’univers (jarret de vedella amb formatge Idiazábal, espinacs i xampinyons amb nyoquis de nècora i salsa de fruites d’estiu, per exemple, que tot i la nebulosa denominació té els sabors ben acoblats).

Existeixen diversos menús que estan pensats perquè satisfacin tot el planeta: el menú vegetarià (també sense carn ni peix), l’infantil, el menú per a diabètics, l’especial per a celíacs i el que no conté cap producte lacti. En el moment de la reserva s’ha d’especificar quin menú es prefereix i facilitar un telèfon de contacte. En cas que finalment faci mal temps, es reserva la plaça per una altra nit en què hi hagi més visibilitat.