PROGRAMACIÓ

El doctor Soler alliçona sobre tecnologia a TV-3

'El club' estrena avui un miniespai setmanal a càrrec del peculiar psicòleg

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN
BARCELONA

TV-3 / 16.30

Dotze anys després de donar consells sobre psicopatologia conjugal aPersones humanes, el popular doctor Soler torna avui a la càrrega a TV-3. I ho fa d'acord amb els nous temps, perquè ara s'encarregarà de mostrar els seus coneixements en el terreny de les noves tecnologies a través del miniespaiPsicopatologia digital amb el doctor Soler. Encara que la proposta --una secció de cinc minuts dins del magazínEl club-- s'estrena aquesta tarda, a partir de la setmana vinent s'emetrà cada dimarts.

Amb el to irònic que caracteritza el personatge, àlter ego de l'actor Xavier Soler, aquest miniespai pretén ajudar els teleespectadors a conèixer les diferentes utilitats de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l'àmbit privat i professional. "No es tracta de descobrir coses innovadores --explica Francesc Orteu, director de la secció--, sinó més aviat d'explicar que la tecnologia té una utilitat emotiva i unes aplicacions socials".

UN LABORATORI

Cada episodi dels 30 de què consta l'espai --una coproducció de Televisió de Catalunya i Visiona TV, que ha comptat amb la col.laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació-- es divideix en dues parts. La primera, "còmica i estrambòtica", es desenvolupa en un laboratori, on el doctor Soler i els seus dos ajudants (interpretats per Dani Codina i Alexandra Agulló) porten a terme experiments, encara que el científic adverteix que ell sempre parla "amb rigorositat". A continuació, consultes anònimes serveixen per introduir els testimonis i les seves experiències sobre el tema tractat.

Notícies relacionades

"Són experiments divertits, però tots tenen un fons real, perquè fan que la gent es replantegi la relació amb les màquines i demostren que les noves tecnologies també tenen gratificacions", assegura Orteu. Així, apareixeran persones que utilitzen l'ordinador per comunicar-se amb familiars que estan lluny, vendre articles, recuperar relacions o realitzar maquetes.

El programa està destinat bàsicament a un públic que supera la trentena i que va descobrir la informàtica a una edat adulta. "Igual que va passar als nostres avis amb el telè- fon, la gent sent certa aversió quan apareix un aparell nou", aclareix Orteu sobre la filosofia de l'espai. "El doctor Soler pensa que amb aquestes màquines s'ha de tenir la mateixa paciència que amb la parella", conclou.