ENTREVISTA amb Fina Puigdevall, CUINERA DE LES COLS, A OLOT
Fina Puigdevall: "La meva cuina és sòbria, sincera i depurada, però generosa"

Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols d’Olot. /
CADA DIVENDRES, UN CUINER DE LA SÈRIE 'LA COCINA DE CASA CON EL TOQUE DE LOS GRANDES CHEFS' COMPARTEIX ELS SEUS TRUCS AMB ELS LECTORS
--¿On es troba la poesia del restaurant Les Cols?
--En la carta hi ha escrit un text en què s'explica el que pretenem. Diu que els sons, els colors i les olors, la quietud, el silenci i el misteri, el cel i la terra, la llum suau i acollidora i la intimitat del paisatge són les petites coses que m'omplen de felicitat i m'acosten a una vida en plenitud. Tot aquest entorn fa possible una cuina d'estacionalitat, sòbria però essencial, austera i humil, però intuïtiva, íntima i autèntica.
--Llavors, ¿quina és l'essència de la cuina de Fina Puigdevall?
--Que transmet molt amb pocs elements. Despullo els plats fins que en queda l'essència, sense perdre la poesia. Una cuina sòbria i depurada, però generosa. Que transmet sinceritat i equilibri d'una manera autèntica i emotiva, amb il.lusió, intuïció i sensibilitat. Una cuina del producte no viatjat. Sostenible, en un món globalitzat cada dia més mancat d'autenticitat.
--¿Quin és el paper del llegum a la seva cuina?
--Per nosaltres el plat té sentit en la seva atmosfera. La poesia dels pèsols ofegats al moment i de les faves amb menta, oli i sal, mentre la nostra mirada contempla l'hort des de la taula.
--¿I a la cuina del segle XXI?
--Cada dia més, en el marc d'una cuina amb productes saludables.
--¿Ens suggereix un plat de llegum que es pugui preparar en cinc minuts?
--Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol esparracada. Es pot preparar en poc temps si comprem els fesols ja cuits.
--¿Algun consell a l'hora de fer els pèsols ofegats que presenta a Legumbres?
--Que siguin de la primera collita.
Notícies relacionades--¿Què en pensa de la polèmica generada per Santi Santamaria?
--Hem d'estimar la nostra feina i dignificar-la. Em sap greu perquè han calgut molts esforços per situar la gastronomia d'aquest país a un nivell tan alt. Considero que cadascú ha de seguir el seu camí i ningú pot erigir-se jutge de la feina d'altres.
- Enquesta eleccions generals Espanya: Sumar i Junts perdrien la meitat dels seus escons després de dos anys de suport a Sánchez
- Tens nafres a la boca que no desapareixen? Podrien ser el primer símptoma del càncer oral, que no para d’augmentar
- Una cinquena alumna acusa el professor del Conservatori del Liceu de tocaments
- La nova Via Laietana s’inaugura el dia 29 amb una gran festa popular
- Successos Mor un turista francès durant el seu comiat de solter a Sils
- Comiat a un referent Mor Paco Solé Parellada, propietari del restaurant 7 Portes
- Psicologia ¿Sols acumular roba a la cadira? Això és el que la psicologia diu de tu
- Fitxatges Gonzalo Bernardos carrega contra Joan Garcia després del seu fitxatge pel Barça: "Ens ha ofès que ens hagis enganyat"
- Societat mercantil Renfe autoritzarà la setmana que ve la creació de la nova empresa que gestionarà Rodalies
- Atrapen a Empuriabrava un home acusat d'assassinar una dona a França