Joguines

Una germana gran per a Nancy i Nenuco

  • Marie-Eve Rougeot és la ceo de Famosa i alerta del perill de les falsificacions per a la salut dels nens

Una germana gran per a Nancy i Nenuco
3
Es llegeix en minuts

Fa sis anys que és al capdavant de Famosa, la companyia de joguines espanyola més important, i, des d’aleshores, s’ha convertit en la millor germana que tant Nancy com Nenuco podrien haver demanat. Perquè des que l’executiva francesa Marie-Eve Rougeot va rebre l’encàrrec de dirigir la companyia, aquesta ha experimentat un canvi radical, ja que s’ha escapat dels números vermells i lidera les vendes a Espanya. Una evolució que ara aspira a reforçar amb la recent integració en el grup Giochi Preziosi, que també està a càrrec seu, fet que suposa una oportunitat d’expandir amb més força les marques històriques de Famosa a nivell internacional. I tot això fent front als singulars problemes que afecten el sector, entre aquests la xacra de les falsificacions, que causen greus perjudicis a les empreses i suposen, a més, una amenaça per a la salut dels nens.

Nascuda a la regió francesa del Jura, Marie-Eve Rougeot va iniciar, no obstant, la seva carrera professional als Estats Units, concretament a SC Johnson, empresa global de productes de gran consum. Va treballar essencialment en màrqueting i vendes, tant al país nord-americà com després a Europa, fins a aconseguir el seu primer lloc com a directora general. Més endavant va deixar aquesta companyia per passar-se al Private Equity Sun Capital Partner, precisament el fons que va adquirir Famosa, companyia nascuda a Onil i que en l’actualitat té la seu central a Alacant. Així va ser requerida per exercir com a CEO el 2015.

Rougeot reconeix que mai abans havia treballat en la joguina, tot i que afirma haver trobat més similituds que diferències respecte als altres sectors en els quals havia treballat: «La particularitat principal, que fa que la joguina sigui tan interessant, és la seva capacitat d’innovació. En el nostre cas renovem el 50% dels articles cada any, cosa que suposa un gran esforç de creativitat en totes les àrees de la companyia. Es tracta, per tant, d’un sector molt dinàmic, i aquesta és una de les raons que el fan tan apassionant des del punt de vista professional».

L’executiva es mostra satisfeta amb la tasca feta. Fins al punt que destaca que, juntament amb el seu equip, «hem superat els objectius marcats, creixent en vendes i rendibilitat, i aconseguint ser l’empresa de joguines líder del mercat. Hem sabut desenvolupar un ‘portfolio’ que combina marques clàssiques i renovades com Nenuco, Pinypon, Nancy i Feber, amb altres noves com The Bellies, que estan tenint molt èxit. A més, amb la integració a Giochi Preziosi, tenim una oportunitat per expandir els nostres productes per tot Europa i aspirar a ser el grup més important al continent».

Notícies relacionades

La crisi del coronavirus, com ha passat a gairebé totes les companyies, també ha afectat el negoci de Famosa. «Vam vendre menys el 2020 que el 2019, però, malgrat això, l’equip va ser capaç de continuar mantenint el lideratge al mercat espanyol», afirma. En un món com la joguina, tan exposada a les còpies i la competència deslleial, les patents tenen una importància extraordinària. «La innovació és fonamental en l’empresa, invertim molt cada any a renovar el nostre ‘portfolio’ i a desenvolupar noves marques. Per això, per a nosaltres és fonamental protegir les nostres idees i desenvolupaments».

Malgrat això, han tingut problemes de falsificacions amb Pinypon i The Bellies, en un context en què aquestes pràctiques suposen al sector en el seu conjunt unes pèrdues anuals de 1.400 milions d’euros a Europa. «S’ha de conscienciar el consumidor del gran perill de comprar i utilitzar joguines que són falsificacions, i que poden no complir amb les estrictes normatives que seguim per garantir productes segurs des de tots els punts de vista», diu. En aquesta pandèmia, amb el confinament, s’ha posat més en evidència que mai la importància que tenen les joguines. En aquest sentit, Marie-Eve Rougeot ho té molt clar: «Les joguines han de ser declarades com a essencials, perquè són necessàries per al desenvolupament, l’aprenentatge i la salut dels més petits. ¡Els nens han de jugar!», diu. 

Temes:

Joguines