AUDIÈNCIES

Les 'polaques' arrasen a Catalunya

Un 'Polònia' només protagonitzat per dones lidera el dia amb gairebé 750.000 teleespectadors

polonia

polonia

2
Es llegeix en minuts

Els polacs fan bastant més que bon humor polític. També saben incorporar missatges reivindicatius en les seves sàtires, que, sense perdre el seu vitriòlic ADN, van més enllà del riure, tal com van demostrar aquest dijous, 30 de novembre, amb una edició de Polònia protagonitzada només per dones. I a més van triomfar, ja que va ser, de llarg, el programa més vist del dia a Catalunya. 

Segons les dades de Kantar Media, aquest inesperat especial feminista del xou de TV-3 (el seu contingut no es va anunciar prèviament) va congregar una mitjana de 746.000 teleespectadors, amb una quota d'audiència del 25,4%. Aquesta xifra, ja per si mateixa imponent, encara és més espectacular si es té en compte que el primer programa de la nit que apareix darrere seu és El hormiguero,El hormiguero amb gairebé mig milió de teleespectadors menys. Concretament, el magazín de Pablo Motos a Antena 3, Pablo Motos a Antena 3, que va tenir com a convidada Rosario, va reunir a Catalunya 280.000 espectadors (9,7%).

Aquest especial sorpresa de Polònia, en què no va aparèixer cap personatge masculí, va mantenir la seva línia habitual de gags, i no va ser fins al tram final, amb el tradicional monòleg del president, quan es va advertir l'audiència del caràcter feminista de l'episodi. Per això, el conegut speech final el van fer en bloc un quartet de polaques molt conegudes: Marta Rovira, Soraya Sáenz de Santamaría, Inés Arrimadas i Gabriela Serra. 

"El programa d'avui ha estat protagonitzat exclusivament per dones", va explicar Marta Rovira (l'actriu Mireia Portas). "Si ja us n'havíeu adonat, significa que encara resulta estrany veure les dones protagonitzant l'actualitat -va apuntar Sáenz de Santamaría/Agnès Busquets-. Si no us n'havíeu adonat, significa que estem normalitzant la presència de les dones en tots els espais i que, per tant, anem per bon camí".

Inés Arrimadas (Lara Díez) va explicar que, amb aquest especial, el programa commemora el Dia Internacional per la Violència Masclista, Dia Internacional per la Violència Masclistaque es va celebrar el 25 de novembre. 

En el conjunt d'Espanya van tornar a destacar, un dijous més, El hormiguero (2.760.000 seguidors i un 15,1%) i Estoy vivo (2.085.000, amb un 13,5%). Això sí, l'exitosa sèrie policíaca de TVE-1sèrie policíaca de TVE-1 segueix sense consolidar-se a Catalunya, on es va quedar en 163.000 persones, i un 7,4%.

Notícies relacionades

Però el que es va tornar a emportar la pitjor part va ser Gran hermano Revolution. L'històric reality de Tele 5 reality de Tele 5realitysegueix sense interessar el gruix de l'audiència, i en aquesta ocasió només va aconseguir atraure l'atenció d'1.256.000 incondicionals (12.2%), que a Catalunya encara van ser, proporcionalment, bastants menys: 120.000, amb un 8,4% de share.

De fet, GH va quedar darrere de l'espai d'Ana Pastor a La Sexta: ¿Dónde estabas entonces?¿Dónde estabas entonces? va aconseguir 1.459.000 teleespectadors (9%), dels quals 129.000 (5,5%) el seguien des de Catalunya.