DELICTES CONTRA LA INTEGRITAT MORAL

El fiscal reclama fins a 21 anys de presó per al grup 'pilla pilla' per vexar homosexuals

La colleta es feien passar per menors, aconseguien una cita amb les seves víctimes, la gravaven i humillaven i penjaven els vídeos a internet

zentauroepp24509309 pilla pilla180117202559

zentauroepp24509309 pilla pilla180117202559

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El fiscal de delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, sol·licita en el seu escrit d'acusació fins a fins a 21 anys de presó per als integrants de l'autodenominat "projecte pilla-pilla", que preparaven emboscades a homosexuals a Granollers i les Franqueses per humiliar-los i vexar-los. Els sotmetien a un interrogatori i després de penjar el vídeo a internet. El ministeri públic reclama la màxima pena per a Mykola, l'impulsor d'aquest grup, i per al seu principal col·laborador, així com sis anys i dos anys de presó per als altres quatre acusats.

Mykola, de nacionalitat ucraïnesa, va crear el novembre de 2013 el grup que va denominar "projecte pilla-pilla", que era una imitació del col·lectiu rus "Occupy Pedofilya", de clara ideologia neonazi que, amb el pretext aparent d'identificar i neutralitzar pederastes, buscava perseguir i vexar homosexuals. Amb els mateixos objectius, el grupúscul espanyol va actuar almenys contra tres víctimes, a les quals, mitjançant un engany previ, van humiliar amb un interrogatori vexatori, que van gravar en vídeo i van difondre per les xarxes socials.

Per aconseguir els seus propòsits, els membres d'aquest grup es feien passar per menors d'edat i entaulaven una conversa en xats de contactes íntims amb homosexuals, amb els quals concertaven una cita. El dia de la trobada, quan apareixia la víctima, entre deu i vint membres abordaven les víctimes, aprofitant la "notable desproporció de la seva força numèrica", segons el fiscal. Després l'encerclaven perquè no fugís, el retenien i el filmaven mentre l'interrogaven. L'acusació sosté que els investigats van actuar amb l'objectiu d'"atemorir, humiliar i represaliar" els homosexuals.

En l'interrogatori, els acusats obligaven a respondre a les víctimes preguntes vexatòries sobre la seva condició sexual i familiar, donar el seu nom complet i el seu DNI, proclamar públicament la seva homosexualitat i reconèixer, sota coacció, que eren uns "pederastes abusadors de nens".

Estat d'alarma

La fiscalia sosté que aquests fets, dels quals únicament s'ha pogut identificar tres víctimes, van causar en aquella època i en els mesos successius un "estat d'alarma social" entre el col·lectiu homosexual, que va témer per la seva seguretat i per la seva integritat i es va veure greument afectat en la seva dignitat col·lectiva.

Notícies relacionades

Els vídeos van arribar a l'entorn de les víctimes, que així van poder descobrir la seva orientació sexual, conèixer les seves fantasies sexuals i la falsa acusació que eren abusadors de nens, generant tot plegat un dany "irreparable" en el seu honor i la seva dignitat, a causa de l'"escarni públic" que suposava que, sense haver comès cap il·legalitat, se'ls associés amb la pederàstia.

Per tot plegat, el fiscal acusa el creador del grup i el seu principal col·laborador, que era qui portava el pes dels interrogatoris, de tres delictes contra la integritat moral i tres contra la intimitat, pels quals els reclama 21 anys de presó. Als altres quatre acusats, el fiscal els demana condemnes de sis anys de presó a dos d'ells i dos anys als altres dos. També reclama una indemnització conjuntament a cadascuna de les tres víctimes amb 31.000 euros.