CONDEMNA

Tretze anys de presó per intentar cremar la seva dona en una foguera

Va clavar una pallissa a la víctima, embarassada de 5 mesos, i després va calar foc al domicili familiar de Salt

El jutge ha absolt l'home del delicte d'assassinat en grau de temptativa

zentauroepp32288113 salt180104204548

zentauroepp32288113 salt180104204548

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L'home de Salt (Girona) que va intentar matar la seva dona en una foguera l'1 de gener del 2016 ha sigut finalment condemnat a 13 anys de presó. Nabil B. M. va calar foc al pis que compartia amb Antonia, la víctima, que en aquell instant estava embarassada de 5 mesostal com va avançar aquest diari.

Nabil B. M., segons va declarar la dona, feia dies que la retenia en contra de la seva voluntat a l'interior del domicili que va cremar. Quan ell sortia de casa, tancava Antonia amb clau. Durant aquest captiveri, a més, li va donar més d'una pallissa. La va atacar la nit de Cap d'Any el 2015 i també el primer dia del 2016 al matí. Després d'aquesta última batussa, va preparar la foguera al menjador de casa per cremar-la. 

L'1 de gener a la tarda, Nabil B. M. va bolcar un moble per sobre d'Antonia i la cama d'ella va quedar atrapada. Conscient d'això, ell va començar a amuntegar roba al voltant i a sobre de la pira improvisada fins i tot hi va col·locar un matalàs. Després, li va calar foc. Segons el relat d'Antonia, sense l'aparició d'un veí, hauria mort calcinada.

Absolt d'intent d'assassinat

El fiscal Enrique Barata sol·licitava per a Nabil B. M., de 44 anys i en presó provisional després dels fets, una pena de 34 anys i 11 mesos de presó pels delictes d'assassinat i avortament en grau de temptativa amb l'agreujant de parentiu, un altre d'incendi, dos delictes de maltractament d'obra a l'esposa i un delicte de maltractament habitual.

La sentència, no obstant, ha acabat condemnant-lo a 13 anys de privació de llibertat. I l'absol dels delictes de l'assassinat i avortament. Sosté que, malgrat que s'ha pogut provar que l'home va fer foc a consciència a l'habitació en què Antonia es va refugiar després de la pallissa, no s'ha demostrat que ella hagués quedat atrapada sota el moble ni, en conseqüència, que estigués indefensa i sense possibilitat d'escapar-se.

¿Hi havia heroi?

Notícies relacionades

La dona havia explicat als investigadors que aquell dia es va salvar 'in extremis' de morir cremada gràcies a l'aparició providencial d'un veí que es va colar entre les flames, va aixecar el moble que li atrapava la cama i es va esfumar sense deixar rastre. No obstant, pel magistrat no ha quedat del tot demostrat aquest fet perquè no ha resultat possible localitzar l'heroi. Malgrat que el mateix Nabil B. M. va reconèixer que quan va veure la seva dona sortir del domicili estava en companyia d'un home alt, d'aspecte magribí, que després va desaparèixer.

En el judici, que es va celebrar a mitjans del mes de desembre passat, Antonia va insistir que l'agressor la tenia completament sotmesa a l'interior del domicili familiar, ubicat al carrer de Torres i Bages de Salt. Per això, la sentència també condemna Nabil B. M. per un delicte de violència domèstica i li prohibeix comunicar-se amb la dona o acostar-s'hi a menys de 250 metres durant gairebé dos anys. El magistrat de Girona l'obliga, així mateix, a indemnitzar amb 15.426 euros el propietari de l'edifici al qual va calar un foc que va obligar a desallotjar 20 inquilins que residien a les plantes superiors.