L'arquebisbe de Barcelona diu que els abusos als Maristes han d'avergonyir l'Església

Omella anima les víctimes a denunciar i critica la "irresponsabilitat" dels professors

cjane31739509 gra243  logro o  30 10 2015   juan jos  omella  ac160211155635

cjane31739509 gra243 logro o 30 10 2015 juan jos omella ac160211155635 / Abel Alonso

1
Es llegeix en minuts

L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha dit aquest dijous que el cas d'abusos sexuals en un centre dels Maristes de Sants-les Corts, a Barcelona, ha d'"avergonyir l'Església i la societat", i ha demanat a les víctimes que denunciïn tots els casos perquè la justícia "faci la seva feina".

"Penso sobretot en les víctimes, penso en la seva família, el patiment de tota aquesta gent i la irresponsabilitat dels professors i els monitors de gimnàstica em sap molt de greu", ha dit Omella en declaracions a SER Catalunya.

L'arquebisbe ha qualificat de "greu" el cas i ha dit que "ens ha d'avergonyir, a l'Església i a la societat, per haver passat i no haver-hi posat remei en aquell moment". "Em preocupa i em poso al costat de les víctimes per sentir el seu patiment i els animo perquè facin la denúncia", ha insistit l'arquebisbe.

Notícies relacionades

Tot i així, ha assegurat que "una cosa és que un religiós o un cristià faci coses que no van amb la moral cristiana i una altra és dir que tota la institució, que tota la congregació, hagi de desaparèixer", però ha advertit que això no treu gravetat al cas.

És la primera vegada que Juan José Omella es refereix al cas d'abusos, sobre el qual els Mossos d'Esquadra han recollit per ara una vintena de denúncies contra cinc professors i monitors dels Maristes de Sants-les Corts.