Els bombers treballen en cinc incendis que han cremat unes 20 hectàrees

Els focs s'han produït a les quatre províncies

Imatge de l’incendi de Caldes de Malavella, aquest dijous.

Imatge de l’incendi de Caldes de Malavella, aquest dijous. / JOAN CASTRO / ICONNA

2
Es llegeix en minuts

Els Bombers treballen aquesta tarda per apagar cinc incendis de vegetació que s'han declarat a Caldes de Malavella (Girona), Cervià de les Garrigues (Lleida), Rasquera(Tarragona), Sant Boi de Llobregat (Barcelona) i Esparreguera (Barcelona), que han cremat fins ara més de 20 hectàrees en total.

Segons han informat els bombers, en l'incendi de Caldes de Malavella hi treballen una quinzena de dotacions terrestres, dos helicòpters i quatre avions de vigilància i atac.

El foc, que afecta una zona boscosa denominada bosc d'en Gimferrer, a prop de la carretera N-II a l'altura del quilòmetre 698,5, ha sigut donat per estabilitzat pels Bombers de la Generalitat poc després de les 18.15 hores.

Els Bombers han sigut alertats d'aquest incendi, que es troba en una zona allunyada d'urbanitzacions i nuclis habitats, a les 14:07 hores, i han tingut dificultats per treballar-hi perquè s'ha declarat en una zona de terreny irregular i de difícil accés ja que només s'hi pot arribar per pistes forestals.

L'incendi, per un canvi de vent, ha fet un salt que l'ha convertit en dos incendis, de manera que els bombers han hagut de redistribuir els mitjans, si bé esperen controlar-lo les pròximes hores.

L'incendi forestal de Cervià de les Garrigues, que els bombers mantenen estabilitzat, s'ha declarat poc abans de les dotze del migdia a la zona de la partida de la Plana, al costat del terme municipal de Cèrvoles.

Fins al lloc s'hi han desplaçat un total de 13 dotacions terrestres i quatre mitjans aeris, que han aconseguit estabilitzar l'incendi aquesta tarda a primera hora després de cremar unes dues hectàrees de pi blanc i matoll.

Rasquera, un altre incendi de vegetació ha cremat 1,5 hectàrees a tocar de la carretera C-12, a l'altura del punt quilomètric 50, on 10 dotacions terrestres i quatre mitjans aeris han aconseguit controlar el foc també a primera hora de la tarda.

A conseqüència dels treballs d'extinció, han hagut de tallar el trànsit a la carretera C-12, on aquesta tarda els Mossos d'Esquadra donen pas alternatiu als vehicles d'un sentit i l'altre.

Al migdia, un altre incendi ha afectat el municipi de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), on nou dotacions terrestres i quatre mitjans aeris han aconseguit controlar un foc que ha cremat 1,5 hectàrees no forestals a la urbanització Can Carreras de Sant Boi.

L'últim incendi s'ha declarat en una zona de cultiu a Esparreguera (Barcelona), al costat del polígon industrial, en una zona de vegetació agrícola i molt a prop de naus industrials.

L'incendi ha cremat 3,3 hectàrees, bàsicament de cultiu abandonat, i una tanca i palets que eren a l'exterior d'una nau.

Notícies relacionades

En aquest incendi, i com a mesura preventiva, els bombers han evacuat una escola que estava pròxima a la zona del foc.

Davant la situació, el centre educatiu ha donat per finalitzada la seva activitat per avui i els alumnes i professors han marxat a casa sense més problemes.

Temes:

Bombers Incendis