Ajuntament

El regidor investigat Maties Serracant torna al govern de Sabadell

La Crida considera que el retorn no contradiu el codi ètic perquè es tracta d'una "denúncia política" i no d'un cas de corrupció

foto 3153430

foto 3153430

2
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, anuncia el retorn del regidor de La Crida, Maties Serracant, al govern municipal després de sis mesos. Serracant va renunciar al càrrec de tinent d'alcalde de Territori perquè estava sent investigat per tràfic d'influències per la cessió del local de Cal Balsach a l'entitat El Talleret.

L'alcalde lamenta haver acceptat la renúncia de Serracant fa mig any, quan va saber que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell l'estava investigant per tràfic d'influències per la cessió del local de Cal Balsach a l'entitat El Talleret. L'origen del cas són dues denúncies presentades, respectivament, per una tècnica municipal i pel PSC de Sabadell. El cas no ha estat arxivat i, de fet, Serracant ha de declarar davant del jutjat el proper mes de juny.

Tot i així, Fernàndez considera que la sortida de Serracant del govern suposava “entrar en un fangar”. “Estàvem entrant a un terreny on alguns ens volien dur”, assegura en referència al PSC. L'alcalde, en aquest sentit, avisa que el retorn del regidor és també “un missatge per a tots aquells que creuen que poden desestabilitzar el govern i fer-lo trontollar amb aquest tipus d'actuacions”.

Serracant, que ha estat regidor sense atribucions durant aquests sis mesos, tornarà a ser tinent d'alcalde de Territori. L'alcalde li torna les responsabilitats “perquè la confiança no l'havíem perdut mai”.

NO ÉS UN CAS DE CORRUPCIÓ

La Crida, per la seva banda, explica que el retorn de Serracant es va decidir en una assemblea del partit i que després es va fer la petició al govern municipal, que la va acceptar. Sandra Alcaide, portaveu del partit, explica que el retorn no contradiu el codi ètic de La Crida perquè es tracta d'una denúncia política i no d'un cas de corrupció.

El propi Serracant assegura que el retorn és “un reforç al compromís amb la lluita contra la corrupció”. El regidor també es manté ferm en tirar endavant el “procediment administratiu” per fer efectiva la cessió del local de Cal Balsach a l'entitat El Talleret, tal com va aprovar el ple al seu dia.

Per al PSC, un dels denunciants, és de lamentar les diferents vares de mesurar de l'alcalde i acusa al govern de no complir amb el codi ètic que “es va fer públic amb notorietat”. El portaveu socialista Josep Ayuso recorda que ell mateix va ser cessat de la vicepresidència de la comissió de seguiment de mitjans de comunicació per estar investigat en el cas de Ca n’Alzina.

Notícies relacionades

El propi Ayuso indica que el comunicat de l'alcalde deia que “és criteri d'aquest govern no tenir al capdavant de cap responsabilitat política cap persona imputada”.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Corrupció