Els Saballuts celebren el seu 20è aniversari amb tres castells de vuit

La Colla sabadellenca demostra estar en plena forma amb una plaça plena de castellers

Els Saballuts celebren el seu 20è aniversari en plena forma.

Els Saballuts celebren el seu 20è aniversari en plena forma. / Castellers de Sabadell

1
Es llegeix en minuts

Els Castellers de Sabadell van actuar el cap de setmana passat a la ciutat en el marc del seu 20è aniversari, en una plaça de Sant Roc que es va anar omplint de públic ronda a ronda. L'actuació va començar amb uns pilars d'entrada per part de les tres colles, amb una pancarta al capdavant per adherir-se a la convocatòria de Som Escola per reivindicar l'actual escola en català.

En la primera ronda, van obrir de forma clàssica, segons la crònica que publiquen els Saballuts, amb el novè tres de vuit de la temporada, el 50è del seu historial, executat de memòria sense cap contratemps.

En la segona ronda, van encarar el plat fort de la jornada, el set de vuit. Després d'un intent desmuntat per la lesió d'un casteller del tronc en la pujada, els Saballuts van elevar el mastodòntic castell, que, malgrat estar molt ben agafat per la pinya, amb tots els nens a dalt, va començar a perdre les mides pels pisos alts, cosa que va fer que els castellers haguessin de patir per poder-lo descarregar, enmig dels crits d'ànims de tota la plaça.

En la tercera ronda, un quatre de vuit executat de forma bastant correcta, encara que amb algun patiment en els pisos inferiors, va tancar les rondes de castells. Dos pilars de cinc van tancar l'actuació, en un final que ja comença a ser habitual aquesta temporada.

Per la seva part, els Castellers de la Vila de Gràcia, malgrat tenir algunes baixes, van completar una correctíssima clàssica de vuit (tres, quatre de vuit i torre de set), amb alguns canvis en les alineacions clàssiques, però que no es van notar gaire.

Notícies relacionades

Els Gausacs, castellers de Sant Cugat, van aprofitar l'actuació a Sabadell per treure's un parell d'espinetes aquesta temporada. Després d'obrir amb un cinc de set per calmar els ànims, en la segona ronda van descarregar el seu primer castell de vuit de la temporada, un tres de vuit una mica lent però molt segur, que no va patir en cap moment, igual que la torre de set amb què van finalitzar la seva actuació. Punt d'inflexió per als de Sant Cugat a Sabadell per encarar a finals de mes la seva festa major amb les mateixes aspiracions.

Més notícies de Sabadell