vigilància municipal

Multats cinc propietaris de gossos perillosos per portar-los sense morrió

Les sancions imposades per l'Ajuntament de Sabadell sumen 11.116 euros

Un pitbull amb corretja i morrió.

Un pitbull amb corretja i morrió. / CHRISTOF STACHE (AP)

1
Es llegeix en minuts

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Sabadell ha imposat diverses sancions a cinc propietaris de gossos de raça potencialment perillosa per l'incompliment de les normatives vigents. Els amos dels animals han estat sancionats per portar-los per la via pública sense corretja ni morrió i per no disposar de la corresponent llicència administrativa. Les sancions sumen un import global d'11.116 euros.

Així, al propietari d'un gos de raça dog de Bordeus se li han imposat sancions per 2.704 euros per portar-lo per la via pública sense corretja ni morrió i per tenir-lo sense llicència municipal. També s'ha sancionat amb el mateix import dos propietaris de pitbulls i un altre d'un gos de raça american staffordshire terrier per la falta de llicència i per no portar-lo lligat. Finalment, un altre propietari de pitbull ha estat multat amb 300 euros per portar el seu animal sense corretja ni morrió per la via pública.

Les resolucions es basen en la llei 50/1999 de la Generalitat de Catalunya sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos i l'ordenança municipal derivada d'aquesta norma. La normativa vigent estableix que s'ha d'obtenir una llicència administrativa atorgada per l'ajuntament de residència del sol·licitant o, amb constància prèvia en aquesta institució, per l'Ajuntament on es porta a terme l'activitat de comerç o ensinistrament.

Notícies relacionades

Els propietaris de gossos considerats potencialment perillosos tenen l'obligació de portar-los lligats amb corretja curta i amb morrió en qualsevol espai públic i de disposar d'una assegurança de responsabilitat civil. Així mateix, es prohibeix als menors de 16 anys portar aquesta mena d'animals, i als menors d'edat adquirir un gos d'aquestes característiques. Tampoc es permet ensinistrar aquests animals per a l'atac i la defensa si no es tracta de gossos d'empreses de cossos de seguretat.

De fet, la llei 50/1999 té per objecte establir la normativa aplicable a la tinença d'animals potencialment perillosos per fer-la compatible amb la seguretat de les persones, els béns i altres animals. L'ordenança municipal també té en compte els beneficis que els animals aporten a les persones, regula les condicions per al seu benestar i incideix especialment en els aspectes relacionats amb la seguretat i tranquil·litat dels ciutadans.