CAMÍ DE LES URNES

Enquesta prohibida de les eleccions a Catalunya: cinquena i última entrega

'El Periòdic d'Andorra' publica l'últim sondeig sobre els comicis del 21-D

encuesta prohibida domingo 17

encuesta prohibida domingo 17

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'El Periòdic d'Andorra' ha publicat la cinquena i última entrega del sondeig prohibit de les eleccions catalanes del 21 de desembre. Dissabte es va publicar la primera entrega de l'enquesta prohibida; diumenge, la segona; dilluns, la tercera, i dimarts, la quarta. El rotatiu ha anat actualitzant les dades diàriament per conèixer l'evolució dels vots i els escons al Parlament de Catalunya.

   

Com en anteriors conteses electorals -les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015 a Barcelona o les generals del 2015 i el 2016-, 'El Periòdic d'Andorra' ofereix als electors un 'tracking' diari encarregat al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) sobre les expectatives electorals, que a Espanya està prohibit des de dissabte a la mitjanit.

■ Segueix les últimes notícies de les eleccions catalanes en directe

Notícies relacionades

Aquesta paradoxal situació és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació al Congrés quan el 2011 es va reformar la llei electoral i van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital, mantenint el veto a publicar i difondre sondejos electorals des de cinc dies abans dels comicis. Així mateix, la incapacitat dels partits catalans de consensuar en gairebé quatre dècades una llei electoral pròpia ha contribuït a perpetuar aquest absurd veto.

No obstant, tant els partits (que estan finançats amb diners públic) com empreses encarreguen aquests 'trackings' per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya, unes tendències que poden ser decisives per fer decantar la balança a les urnes. Amb el sondeig diari d''El Periòdic d'Andorra' es corregeix aquesta situació i els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que tenen les elits.