MORT SOBTADA DEL FISCAL GENERAL

Avís de Zoido davant els insults a Maza: "No hi ha impunitat per a l'odi a les xarxes"

Albiol consultarà aquest dilluns si un tuit d'Arran pot ser considerat delicte i, si és així, ho denunciarà

zoido

zoido / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha advertit que no hi haurà impunitat per als insults a les xarxes socials, en al·lusió als que des d'algun perfil de Twitter s'han llançat contra el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que va morir de sobte a l'Argentina aquest dissabte.

A través del seu compte personal de Twitter, Zoido ha advertit que "mofar-se de la mort d'una persona és molt mesquí, cruel i intolerable. No hi ha impunitat per als insults i l'odi a les xarxes socials".

El ministre incorporava en el seu missatge diversos tuits de l'exassessor del diputat d'ERC Gabriel Rufián, Bernat Castro @Berlustinho, a qui semblava dirigir la seva advertència pels comentaris i jocs de paraules que Castro havia compartit a la xarxa després de la mort de Maza.

Lluny d'acovardir-se, Castro replicava així a l'avís del ministre:

També el dirigent de Podem a Catalunya Cristian Fernández ha publicat qüestionables tuits al·lusius a la mort de Maza, com una imatge de dues copes de cava brindant al costat d'una notícia de la mort del fiscal general. Poc després, va enviar aquest altre tuit: "Mor un repressor i no podem fer sàtira. Tornem a temps foscos", si bé el seu perfil ja no és visible per als usuaris de la xarxa.

Mentrestant, l'organització juvenil independentista Arran pròxima a la CUP va publicar al seu perfil de Twitter un missatge amb el lema "Fins mai, Maza", al costat d'una foto de cap per avall del fiscal general.

El president del PPC i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha anunciat via Twitter que aquest dilluns consultarà si el tuit difós per Arran és "denunciable" i, "si ho és, ho denunciarem". Albiol ha aprofitat per denunciar la "misèria humana" de les "joventuts de la CUP".

Notícies relacionades

"Alegrar-se de la mort d'una persona potser no és delicte, però demostra més mesquinesa, baixesa moral i estultícia que ideologia", retreia, per la seva part, la Guàrdia Civil a través del seu compte de Twitter.

Arran d'aquestes advertències s'ha obert a Twitter un debat sobre la doble vara de mesurar segons qui sigui víctima de comentaris ofensius.