DE TOT L'ESPECTRE POLÍTIC

150 personatges públics firmen un manifest per un referèndum pactat després del 21-D

De David Fernández a Andreu Mas-Colell, són diverses les sensibilitats polítiques que agrupa el text, que també demana uns punts programàtics comuns

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 150 personalitats han firmat un manifest a favor d'un referèndum pactat amb l'Estat després de les eleccions del 21 de desembre com a fórmula per desencallar el conflicte sobiranista a Catalunya. Un text presentat al Col·legi de Periodistes de Barcelona que agrupa personalitats de diferents àmbits i sensibilitats polítiques, com l'exconseller de CDC Andreu Mas-Colell, l'exdiputat de la CUP David Fernández, l'exvicepresident republicà Josep Lluís Carord-Rovira o els excoordinadors d'ICV Dolors Camats i Joan Herrera.

El manifest és una iniciativa de l'historiador Borja de Riquer, de la qual ha destacat "la transversalitat dels firmants", i a la qual s'han sumat antics dirigents del sector catalanista del PSC, com Laia Bonet, Antoni Castells, Joaquim Nadal, Marina Geli i Montserrat Tura, entre altres.

A més d'advocar per un referèndum pactat després dels comicis del 21-D, el text també proposa que les diferents forces polítiques que concorrin en aquestes eleccions incloguin en els seus programes dos punts comuns: la retirada de l'article 155 de la Constitució i l'amnistia per als empresonats membres del Govern cessat i els líders d'ANC i Ómnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

"Emergència nacional"

Notícies relacionades

"Esperem que hi hagi sensibilitat política en els partits donada la situació d'emergència nacional", ha declarat De Riquer en la presentació del manifest, en què ha apel·lat totes aquelles formacions que es considerin "catalanistes".

A més de personalitats del món polític, el manifest també el subscriuen representants de sectors econòmics, com els líders catalans dels principals sindicats, Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO). El món de la cultura s'ha sumat a aquest text polític amb personalitats com el músic Jordi Savall, l'actriu Emma Vilarasau, l'escriptor Jaume Cabré, l'arquitecte Oriol Bohigas i el director de teatre i cine Mario Gas, entre altres.