Puigdemont renuncia a anar al Senat

El ple del Parlament sobre l'aplicació de l'article 155 començarà dijous a les quatre de la tarda

zentauroepp40627491 files  this file photo taken on october 10  2017 shows  cata171021144614

zentauroepp40627491 files this file photo taken on october 10 2017 shows cata171021144614 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no anirà al Senat per defensar les seves al·legacions contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, segons ha comunicat als grups la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, informen fonts parlamentàries.

Diverses fonts sobiranistes havien apuntat prèviament que la decisió de Puigdemont d'anar demà a la tarda al Senat ja estava presa, però finalment aquest dijous a les quatre de la tarda començarà el ple monogràfic del Parlament per respondre a l'aplicació del 155.

De fet, dimarts Forcadell va convocar aquest ple específic del Parlament per dijous a les deu del matí, cosa que permetia a Puigdemont comparèixer a les cinc de la tarda davant la comissió de 27 senadors encarregada de tramitar les mesures de l'article 155.

Disgust de Ciutadans

Però amb aquest canvi d'última hora anunciat per Forcadell el ple del Parlament començaria a les quatre de la tarda, una modificació que no ha agradat a Ciutadans, que ha demanat una reunió de la Junta de Portaveus per reclamar que l'inici de la sessió plenària es mantingui per demà al matí.

Segons fonts parlamentàries, el ple començarà amb la intervenció d'un representant de Junts pel Sí (JxSí) i un altre de la CUP, que durant 15 minuts cada un explicaran els motius de la seva petició del ple específic.

A continuació podrà intervenir Puigdemont sense limitació de temps i després serà el torn dels portaveus de cada grup, que tindran mitja hora cada un.

Fonts sobiranistes han assegurat que les propostes de resolució derivades del ple es votarien ja divendres.

Notícies relacionades

Aquests canvis sobtats en les previsions per als pròxims dies també han alterat els plans de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que al llarg del matí ha modificat la seva mobilitzacióAssemblea Nacional Catalana , inicialment convocada per demà a la tarda.

Posteriorment, l'entitat sobiranista ha convocat per divendres a les dotze del migdia una concentració "per defensar la república" catalana, davant del Parlament, davant la possibilitat que el ple de la cambra catalana acabi aprovant una declaració unilateral d'independència (DUI).