Rivera avala que es paralitzi el 155 si Puigdemont convoca eleccions

El líder de Ciutadans no té però esperances que el president reconegui el seu error i "torni a la democràcia"

Arrimadas demana al PSC, davant els seus dubtes per la intervenció, que no repeteixi el tripartit després dels previsibles comicis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat la insistència d'Albert Rivera per activar l'article 155 per aturar el procés, el líder de Ciutadans ha acceptat aquest dilluns que es paralitzi al Senat i es guardi en un calaix si abans que s'aprovi Carles Puigdemont dissol el Parlament i crida a les urnes. "L'important és que hi hagi eleccions, les convoqui qui les convoqui", ha assenyalat, abans de matisar que haurien de ser uns comicis ordinaris i que reconeguin que Catalunya és una autonomia.

Un escenari que Ciutadans no contempla com a factible. "No tinc cap esperança que el president reconegui que ho ha fet malament i torni a la democràcia", ha assenyalat Rivera en declaracions a La Sexta. Segons la seva opinió, ERC i el PDECat tenen "por de votar" i perdre la majoria independentista al Parlament. "Per alguna cosa deu ser", ha afegit.

I és que C's està convençut que el procés s'acabarà amb una nova cita electoral on el bloc constitucionalista, liderat pel partit taronja, tindrà l'oportunitat d'agafar les regnes de la Generalitat. Tot i que les enquestes, com la que publica aquest dilluns EL PERIÓDICO, auguren una nova majoria independentista, segons el partit taronja aquest pronòstic es pot capgirar amb una recepta simple: que el PP i el PSOE surtin "a guanyar" i no amb la ment posada a "pactar" amb els nacionalistes.

La unió constitucionalista

Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, en la roda de premsa posterior a l'Executiva de la formació. "Ara tots els constitucionalistes hem d'estar units i sumar un suport majoritari perquè Catalunya es refaci", ha assenyalat.

Notícies relacionades

En aquest escenari, no s'ha mostrat sorpresa dels dubtes expressats per alguns dirigents del PSC a la posada en marxa de l'article 155. Però sí que ha reclamat als socialistes catalans que no "tinguin la temptació de repetir un tripartit" amb ERC després de la previsible convocatòria electoral. 

Finalment, ha criticat que Junts pel Sí convoqui dijous un ple a la Cambra catalana per "parlar del monotema". "Per a l'única cosa que obren les portes és per parlar de victimisme i independència", ha assenyalat.