La Fiscalia del TSJC cita Trapero per donar-li instruccions dirigides a impedir l'1-O

També convoca els màxims responsables a Catalunya de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

zentauroepp40072057 trapero entra en la fiscalia foto ferran sendra170912120927 / FERRAN SENDRA

zentauroepp40072057 trapero entra en la fiscalia  foto ferran sendra170912120927
zentauroepp40072050 trapero entra en la fiscalia  foto ferran sendra170912120948
zentauroepp40072079 guardia civil entra en la fiscalia  foto ferran sendra170912122553

/

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) convoca aquest dimarts el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i els dos màxims responsables de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya per traslladar-los instruccions encaminades a impedir els preparatius del referèndum anunciat pel Govern de Catalunya per a l'1-O.

El major dels Mossos d’Esquadra, una de les persones més aclamades durant la manifestació de la Diada de Catalunya, és un dels més d'un miler de càrrecs de la Generalitat que van ser advertits la setmana passada pel Tribunal Superior. En aquesta notificació, l'Alt Tribunal els recordava el deure d'impedir qualsevol acció relacionada amb la preparació del referèndum. 

El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, i el cap de la zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, també assistiran a la reunió. 

Missatge de Maza als cossos policials

Notícies relacionades

Mentre l'alt tribunal advertia divendres passat a més d'un miler d'alcaldes i càrrecs de la Generalitat que han d'impedir qualsevol actuació encaminada a l'1-O; el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, remetia un ofici a la Fiscalia Superior de Catalunya perquè ordeni actuar als responsables dels tres cossos policials "davant de qualsevol actuació d'autoritats, funcionaris públics o particulars en connivència amb els anteriors, dirigida a l'organització del referèndum".

L'objectiu és fer complir el veto del Tribunal Constitucional a la celebració d'un referèndum a Catalunya. En altres paraules, que davant de qualsevol acte encaminat a la celebració de la consulta obrin un atestat, intervinguin els objectes del delicte i ho en coneixement de la fiscalia.