EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Rajoy vincula els atacs al turisme amb "els radicals" que condicionen el Govern

Demana aïllar els "extremistes i radicals" que condicionen el Govern de Puigdemont

És una "absurditat i un disbarat" i perjudica" la imatge d'Espanya

Rajoy, a Chantada on va presidir la commemoració del 40 aniversari del grup hoteler Hotusa. / EFE / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El president del Govern, Mariano Rajoy, va manifestar ahir que els atacs al turisme només serveixen perquè «la gent molt radicalitzada» que els promou «es senti més contenta en el seu aïllament». I seguint aquest fil argumental, el cap de l’Executiu va reclamar als catalans amb «sentit comú i seny» que aïllin els «extremistes i radicals» que estan condicionant el Govern de la Generalitat. Segons el dirigent conservador, el turisme és font de riquesa, llocs de treball i prosperitat: atacar aquest sector és una «absurditat i un disbarat» i «perjudica» la imatge d’Espanya.

Rajoy va retreure que alguns se sentin més còmodes «en les males notícies, la pobresa i l’aïllament» i tinguin «un enteniment tan difícil d’entendre», ja que el turisme és la principal font d’indústria d’Espanya al constituir l’11% del producte interior brut (PIB). Aquest negoci dona feina a prop de 2,5 milions de persones al país, una xifra que suposa el 13% de l’ocupació total i contribueix «moltíssim» a les exportacions nacionals.

El líder conservador va fer aquestes afirmacions durant la seva intervenció en l’acte del 40è aniversari de l’empresa Hotusa, una cadena catalana d’hotels que té seu a la localitat de Chantada, a Lugo. «No m’hauria cregut mai que hagués de fer una defensa del sector turístic espanyol. És un fet verdaderament inaudit», va argumentar el cap de l’Executiu.

"Volem sumar"

Notícies relacionades

«Avancem més i millor quan caminem junts», va subratllar Rajoy sobre el procés independentista abans de demanar «seny, equilibri i mesura». «Que els que volen seguretat jurídica, feina, benestar i riquesa continuïn fent un pas endavant. I que aïllin els extremistes i radicals que condicionen» la Generalitat de Carles Puigdemont, que «està portant a una situació límit els catalans», va prosseguir el president. «Volem sumar i no volem dividir», ja que «tot això aporta i tot això ens beneficia» per poder «aconseguir un país millor».

Per acabar, Rajoy va llançar un missatge d’optimisme. «[El turisme] millora i molt», va sentenciar, per subratllar el fet que la despesa en aquest sector es va situar per sobre dels 47 milions en el primer semestre de l’any.