L'exconsellera Milagrosa Martínez compareix davant el jutge per saber si ingressa ja a la presó

La també expresidenta de les Corts ha sigut condemnada a nou anys per la trama valenciana de la 'Gürtel'

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Milagrosa Martínez, 'la Perla', exconsellera de Turisme de la Generalitat Valenciana i expresidenta de les Corts en els governs de Francisco Camps, ja és a la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que aquest dimecres ha de decidir si ingressa de manera immediata a la presó per començar a complir els nou anys a què va ser condemnada divendres passat en la primera sentència del 'cas Gürtel', que jutjava els tripijocs dels estands de Fitur entre els anys 2005 i 2009.

Notícies relacionades

Dimarts ja van passar per aquest tribunal els condemnats que pertanyien a la xarxa d'empreses que dirigia Francisco Correa. Tant ell com el seu soci Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'El Bigotes', el seu enviat a la Comunitat, van ser enviats a Picassent per existir risc de fuga davant la gravetat de les seves penes (entre 12 i 13 anys), el fet d'haver tingut negocis a l'estranger que podrien facilitar ara la seva fugida i haver d'afrontar diversos judicis més. En canvi, a la resta dels seus empleats només els van imposar mesures cautelars. Fonts de la Fiscalia Anticorrupció van explicar que el criteri general que han seguit és demanar l'ingrés immediat d'aquells condemnats a més de cinc anys per la qual cosa també ho sol·licitaran per a Martínez i Rafael Betoret, el seu cap de gabinet a la Conselleria, que va ser condemnat a set anys. Aquest criteri asseguraria que la resta d'empleats públics condemnats poden esperar que la sentència sigui ferma, després dels anunciats recursos al Suprem, per ingressar a la presó si finalment ho han de fer.

Tampoc és clar que es decreti presó immediata per a Martínez. Diverses fonts coneixedores de la situació van explicar que al no tenir negocis a l'estranger ni més judicis pendents, potser el tribunal es decantarà per aplicar el mateix criteri que es va usar amb el també exconseller Rafael Blasco i permetrà que esperi la sentència del Suprem.