al consell nacional del seu partit

Junqueras valora els resultats del 24-M com "la millor base" per als comicis del setembre

El líder d'ERC destaca el creixement del suport a les forces sobiranistes, que ha crescut set punts en quatre anys

Oriol Junqueras, durant una conferència al Cercle d’Economia, a Sitges, el 30 de maig.

Oriol Junqueras, durant una conferència al Cercle d’Economia, a Sitges, el 30 de maig. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha valorat aquest dissabte els resultats aconseguits pels partits sobiranistes en les eleccions del 24 de maig i ha considerat que són "la millor base per afrontar les eleccions al Parlament anunciades pel president Artur Mas per al pròxim 27 de setembre.

En el breu discurs que ha pronunciat Junqueras davant el consell nacional del seu partit, ha destacat que el suport als partits sobiranistes ha crescut en 4 anys del 38% del 2011 al 45% d'aquest any. Però el president d'ERC ha puntualitzat que l'anhel d'independència no es pot desvincular del de la justícia social, un anhel també recolzat majoritàriament a les urnes el 24-M i que s'observa en el resultat aconseguit per plataformes com la de Barcelona en Comú.

Junqueras ha lligat aquests dos objectius: "Si no disposem de les eines d'un Estat independent no podrem disposar de les eines per garantir la justícia social".

Notícies relacionades

Finalment, el republicà ha qualificat els comicis del 27-S com els "més importants de la història del país", i ha insistit que el resultat "que compta" és el "global" de totes les forces implicades en la causa de la independència i la justícia social.