La CUP assegura que "l'exercici de sobirania no és analitzable jurídicament"

Vallet afirma que "no reconeixen com a decisió vàlida" la sentència del TC

Isabel Vallet, diputada de la CUP, ha admès que el seu grup no reconeix la decisió del TC com a vàlida.

Isabel Vallet, diputada de la CUP, ha admès que el seu grup no reconeix la decisió del TC com a vàlida. / ACN

1
Es llegeix en minuts

La diputada de la CUP Isabel Vallet ha dit que el seu grup no "reconeix" com a "decisió vàlida" que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat per unanimitat la declaració de sobirania del ParlamentTribunal ConstitucionalParlament. "L'exercici de sobirania no és analitzable jurídicament", ha afirmat. Vallet ha preguntat als magistrats "què no han entès del significat de la paraula 'sobirania' i de la voluntat democràtica i majoritària de voler-la exercir".

Notícies relacionades

En aquest sentit, i com ha recordat, no els estranya que "un tribunal eminentment polític hagi pres aquesta resolució". Una mostra, ha dit Vallet, d'aquesta "politització" és el "poc temps" amb què s'ha posicionat el tribunal, davant de la durada en aspectes com la llei concursal o l'execució hipotecària, que aborden fenòmens que són una "plaga" per a la societat.

Amb tot això i d'acord amb el no-reconeixement de la decisió, la CUP --on un diputat va votar a favor i els altres dos s'hi van abstenir-- ha fet una crida a la resta de forces favorables a posicionar-se de la mateixa manera: "No reconèixer és exercir la plena sobirania".