PER ORDRE DEL JUTGE GARZÓN

Quatre detinguts a Àlaba en una operació contra la violència urbana

Rubalcaba diu que els arrestats estan acusats de més de 40 atacs des del 2004

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / VITÒRIA

Quatre persones han estat detingudes a Àlaba durant les últimes hores en una operació contra la violència urbana okale borrokadesenvolupada per la Policia Nacional, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista.

Tal com ha informat la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil, els quatre arrestats estaven presumptament vinculats a l'organització il·legalitzada Segi, pertanyent a l'entramat d'ETA.

Identificats com Gorka Velasco Larequi, de 20 anys; Urko Arroyo López d'Erentxun, de 24; Koldo Moreno Fernández, de 21; i Xabier Fernández de Gamarra Alutiz, de 21, suposadament integraven un grup dedicat a lakale borroka.

Acusats de més de 40 atacs

En els registres domiciliaris practicats durant l'operació, desenvolupada per la Comissaria General d'Informació de la Policia i la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de Policia del País Basc, s'ha intervingut divers material per a la confecció d'artefactes incendiaris i documentació de l'organització Segi, que s'està analitzant.

Als detinguts se'ls imputen més de 40 atacs perpetrats en els últims tres anys, entre ells, la crema de vehicles i el llançament de còctels Molotov contra la Subdelegació del Govern, Caja Vital, Caja Madrid, BBVA i altres edificis i establiments.

Segons han informat fonts policials, els arrestos han estat ordenats pel titular del Jutjat número cinc de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón.

"El nucli dinamitzador," segons Rubalcaba

Notícies relacionades

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la Policia Nacional considera que els quatre detinguts formaven el "nucli dinamitzador" de la violència urbana en aquesta província, i de ser responsables d'un grup al qual s'atribueix la comissió de més de 40 atacs a la capital alabesa des del 2004.

Les detencions s'han portat a terme a Vitòria i a la localitat d'Agurain. L'operació desenvolupada per la Policia Nacional s'ha iniciat a les 00.15 hores i ha finalitzat cap a les tres de la matinada.