AMPLI VENTALL D'EXPOSICIONS

CaixaForum viatja de l'edat mitjana a l'era digital

Joies del Museu Thyssen-Bornemisza, les albors artístiques d'Europa i una gran retrospectiva sobre De Chirico destaquen en la programació

 

  / MUSEU THYSSEN-BORNEMISZA

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

CaixaForum viatjarà des de l'edat mitjana fins a l'era digital a través de les seves exposicions aquesta temporada amb un ampli ventall de propostes que integren arqueologia, pintura, fotografia o cine. 'Un Thyssen mai vist', una gran exposició amb 62 obres mestres del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid serà una de les grans protagonistes de la temporada. S'inaugurarà a Barcelona al novembre i comptarà, entre altres, amb obres de Fra Angelico, Ticià, Hopper i O’Keeffe.

A la primavera, després d'haver-se muntat a CaixaForum Madrid, arribarà una altra ambiciosa exposició: 'Els pilars d'Europa', una mirada sobre l'origen d'una cultura europea realitzada en col·laboració amb el Bristish Museum. D'aquest museu procedeixen algunes de les joies que s'exhibiran, com una figura tallada en marfil del valuós joc d'escacs de Lewis, del segle XII, o el fermall Wingham, del segle VI. 

I a l'estiu CaixaForum a Barcelona dedicarà una àmplia retrospectiva al polifacètic artista italià Giorgio de Chirico (1888- 1978), fundador de l'escola metafísica. 

ART I CINE

Per Nadal arribarà '120 anys d'intercanvi', una mostra realitzada en col·laboració amb la Cinemathèque Française que té com a objectiu exhibir les connexions i les influències mútues entre el setè art i les avantguardes. Aquesta exposició inèdita reunirà prop de 150 artistes i cineastes a través de 300 peces, des de pintura, gravats, instal·lacions, fotografies, vestuari i fragments de 63 films.

La fotògrafa Cristina García Rodero serà la proprotagonista de l'inici de temporada. El 20 de setembre inaugurarà 'Terra de somnis', una mostra sobre els clarobscurs de la difícil vida a l'Índia rural. Està centrada en el món femení. La mostra es va realitzar per encàrrec de l'Obra Social La Caixa i es va portar a terme a Anatapur en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer. I a finals d'abril, arribarà la 20a edició de FotoPres, el certamen d'imatge documental.

Notícies relacionades

I a l'octubre Art for Change proposa 'Bàlsam i fuga', una exposició on el públic podrà comparar l'impuls creatiu de reclusos de les institucions penitenciàries de Catalunya amb el d'altres artistes que tenen obres al fons de la col·lecció de La Caixa.

Completen la programació propostes al voltant de dues recents adquisicions de la col·lecció La Caixa. La primera, de febrer a març, permetrà aprofundir en la visió del jove colombià Nicolás Paris. La segona, de juny a setembre, aprofundirà en la visió de l'art i la societat del nord-americà multimèdia Tony Oursler.