Umberto Eco, en 10 frases

L'escriptor, semiòleg i filòsof italià va dictar sentència sobre temes molt diversos

Umberto Eco, en una imatge de maig del 2015.

Umberto Eco, en una imatge de maig del 2015. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

"Hi ha un retorn al paper, el paper no desapareixerà, almenys pels anys que encara em queden per viure", va sentenciar Umberto Eco en l'últim tuit que va publicar, el 21 de novembre del 2015.

L'escriptor, semiòleg i filòsof italià, que va morir aquest divendres als 84 anys, al llarg de la seva vida va dictar sentència sobre temes tan diversos com els llibres, els lectors, el periodisme, les xarxes socials, Déu, els pares... Aquestes són algunes de les seves frases més cèlebres:

Sobre els llibres

Sobre els llibres"El món és ple de llibres preciosos que ningú llegeix”.

Sobre els lectors

Sobre els lectors"Res consola més el novel·lista que descobrir lectures que no se li havien acudit i que els lectors li suggereixen".

Sobre els autors

Sobre els autors"El narrador no ha de facilitar interpretacions de la seva obra, si no, ¿per què hauria escrit una novel·la, que és una màquina de generar interpretacions?”.

Sobre el periodisme

Sobre el periodisme"No són les notícies les que fan el diari, sinó el diari el que fa les notícies, i saber ajuntar quatre notícies diferents significa proposar-li al lector una cinquena notícia".

Sobre internet i les xarxes socials

Sobre internet i les xarxes socials"Les xarxes socials donen el dret de parlar a legions d'idiotes que abans només parlaven al bar després d'un got de vi, sense perjudicar la comunitat. Llavors eren ràpidament silenciats, però ara tenen el mateix dret a parlar que un premi Nobel. És la invasió dels imbècils".

Sobre els pares

Sobre els pares"Crec que allò en què ens convertim depèn del que els nostres pares ens ensenyen en petits moments, quan no estan intentant ensenyar-nos. Estem fets de petits fragments de saviesa".

Sobre l'amor

Sobre l'amor"L'amor és més savi que la saviesa".

Sobre Déu

Sobre Déu"Quan els homes deixen de creure en Déu, no vol dir que creguin en res: creuen en tot".

Sobre la corrupció

Notícies relacionades

Sobre la corrupció"Avui, quan afloren els noms de corruptes o defraudadors i se sap més, a la gent no li importa gens i només van a la presó els lladres de pollastres albanesos".

Sobre la televisió

Sobre la televisió"Avui no sortir en televisió és un signe d'elegància".

Temes:

Llibres