Rossi reconeix la seva incapacitat per guanyar Márquez

"El Marc ha tingut sempre un gran avantatge i no he tingut mai opció de lluitar amb ell per aquest títol", afirma el 'Doctor'

 

  / EFE / FAZRY ISMAIL

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Segueix sent el ‘puto amo’, continua acaparant l'atenció mundial, allà on va, lloc que visita el Mundial de MotoGP, lloc on els fans de Valentino Rossi (Yamaha), icona del motociclisme mundial amb 37 anys i nou títols mundials, van en massa per animar-lo vestits de groc i lluint el 46. Però ‘Vale’ ja fa set campanyes (2009) que no repeteix títol i aquest any, de nou, per tercera vegada consecutiva, ha quedat subcampió. El 2014 i 2016 darrere de Marc Márquez (Honda) i, l'any passat, a l'estela del seu company d'equip, Jorge Lorenzo.

Rossi, nou vegades  campió, ja acumula set anys sense títol, tot i ser molt competitiu

COMPETITIU A LA PISTA

El ‘Doctor’ ha donat tota mena d'explicacions al seu ‘fracàs’, perquè així s'hauria de qualificar, tot i els seus excel·lents resultats i, sobretot, com reconeixen tots els seus rivals (inclòs Márquez) les seves extraordinàries prestacions a la pista, la temporada de Rossi. Valentino parla de l'escassa evolució de la Yamaha “que va començar amb l'avantatge d'adaptar-se, millor que ningú, a la nova centraleta electrònica comuna a totes les marques”. Parla de la gran progressió, contràriament, de l'Honda i Suzuki al llarg de tot el campionat. Parla de com de difícil ha sigut adaptar-se als nous pneumàtics Michelin. “El moment de més mala sort va ser quan se'm va trencar el motor a Mugello”. És cert. I parla dels seus errors en els altres tres zeros d'aquesta campanya: Austin (Texas, EUA), Assen (Holanda) i Motegi (Japó).

Però, encara que sigui amb la boca petita, Rossi també parla i reconeix que “el Mundial de Marc (Márquez) ha sigut impecable, perquè sempre ha tingut un gran avantatge sobre els altres, sobre mi. Jo mai he pogut disputar-li el primer lloc, mai he estat en la lluita per aquest títol”. Això sí, per al ‘Doctor’, aquest nou subcampionat és “molt diferent” del de l'any passat, quan va arribar a València, última carrera, amb opcions de guanyar el seu desè ceptre mundial.

Valentino Rossi

PILOT MOVISTAR-YAMAHA

"Iannone m'ha fet escopir sang i 'Dovi', a qui felicito, podria haver guanyat Márquez al Japó i encara estaríem lluintant pel títol"

DURA LLUITA AMB IANNONE

Entre bromes, a l'acabar el Gran Premi de Malàisia, brillantment guanyat pel seu compatriota Andrea Dovizioso, el novè vencedor de la temporada, Rossi el va felicitar dient-li: “podies haver guanyat el Marc al Japó i encara estaríem lluitant pel títol”. I es va posar a riure. “Iannone m'ha fet escopir sang a la primera part de la carrera i, tant jo com el meu pneumàtic davanter, especialment el seu flanc dret, hem arribat esgotats a la lluita final amb ‘Dovi’, que ens ha guanyat bé”. Rossi va reconèixer que “la velocitat en recta de la Ducati és impressionant”.

Notícies relacionades

Rossi va reconèixer que la seva associació amb el veterà tècnic Silvano Galbusera està sent molt positiva. “És cert, només hem aconseguit el subcampionat, però som competitius sempre, trobem solucions d'última hora als nostres problemes i sabem com gestionar cada cap de setmana. Estic molt content per la quantitat de podis que hem aconseguit aquest any, per ser segons del Mundial i pels molts punts conquistats. Però, sí, hem de seguir pensant a guanyar títol”.

El'Doctor' va fer broma El'Doctor' va fer broma, al final del GP, perquè "tots fan la carrera de la seva vida contra mi"

TOTS CONTRA ROSSI

El cert és que la temporada de Rossi ha sigut gairebé impecable… si no hagués sigut per la presència aclaparadora de Márquez, guanyador de tres dels últims quatre campionats de MotoGP i tricampió de tres grans premis abans de finalitzar el campionat. Rossi ha guanyat a Jerez i Barcelona, ha sigut segon a l'Argentina, França, Brno San Marino, Austràlia i Malàisia (“tothom, com Iannone a Sepang, fa la carrera de la seva vida contra mi”) i ha quedat tercer a Anglaterra i Aragó.