NBA

Gasol contra Gasol

El pols entre els germans acapara l'interès en l'inici de la primera ronda dels 'play-off' de la NBA

SAN04. SAN ANTONIO (TX, EE.UU.), 04/04/2017.- El jugador de Spurs Pau Gasol (i) conversa con su hermano Marc Gasol (d), de Grizzlies, hoy, martes 4 de abril de 2017, antes de un partido entre Grizzlies y Spurs por la NBA en San Antonio, Texas (EE.UU.). EFE/D. W. Abate

SAN04. SAN ANTONIO (TX, EE.UU.), 04/04/2017.- El jugador de Spurs Pau Gasol (i) conversa con su hermano Marc Gasol (d), de Grizzlies, hoy, martes 4 de abril de 2017, antes de un partido entre Grizzlies y Spurs por la NBA en San Antonio, Texas (EE.UU.). EFE/D. W. Abate / Darren Abate (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Després de sis mesos d’espectacle, arriben dies de passió a la NBA amb la lluita pel títol que comença aquest dissabte i que culminarà en les finals que començaran el 2 de juny. Arriba el moment pel qual han estat treballant Curry i els seus Warriors, primers de la fase regular, ja amb Durant recuperat, o els sorprenents Celtics, campions de la Conferència Est, aprofitant-se de la debilitat mostrada durant les últimes setmanes pels Cavaliers de Lebron, els defensors del títol. 

El duel dels germans Gasol, entre Pau i Marc, acapara l’atenció en els play-off que també disputaran Abrines (Thunder), Calderón (Hawks), Mirotic (Bulls) i Ibaka (Raptors). Sis dels deu espanyols que competeixen en la lliga nord-americana.

L’enfrontament entre els Spurs i els Grizzlies que comença la matinada de dissabte a diumenge (02.00 hores, #0 i Movistar Deportes) suposarà el primer enfrontament entre Pau i Marc Gasol en uns play-off, un duel que també portaran al terreny personal ja que coincideixen en la posició.    

SPURS, FAVORITS

Als 36 anys, Pau Gasol encara la seva onzena aparició en la fase final (tres amb els Grizzlies, sis amb els Lakers, amb els quals va arribar a tres finals i va guanyar dos anells i una amb els Bulls). El destí ha volgut que s’enfronti al seu primer equip a la NBA, que ara guia el seu germà, el Marc, de 32 anys, uns Grizzlies que arriben, en teoria, com a víctimes d’uns Spurs que han acabat amb el segon millor balanç de la fase regular.

L’eliminatòria ha tingut quatre precedents aquesta temporada: els Grizzlies van guanyar els dos partits disputats al FedEx Forum, igual com ho van fer els Spurs a Texas. L’any passat van coincidir en primera ronda amb triomf texà contra uns Grizzlies privats del Marc per la seva operació al peu.

L’equip texà fa temps que recorre el camí de l’èxit (5 anells des del 1999, amb Robinson Duncan), juga de memòria i posseeix infinitat de recursos: Leonard, Aldridge, Parker, Green, Mills o el mateix Gasol, amb números envejables (12,4 punts, 7,9 rebots i 2,8 assistències, a més d’un 53% en triples), sortint com a sisè home.

Els Grizzlies han demostrat que poden guanyar o perdre amb qualsevol, dependents en excés de la inspiració de Marc Gasol, de Mike Conley, un dels jugadors més indiscutibles en la seva posició, i de Zach Randolph i també del treball defensiu com a col·lectiu, que els ha fet despuntar en algunes fases de la temporada.

20.000 PUNTS DE  PAU

Pau Gasol es presenta als play-off amb una altra conquista en la seva carrera: en el partit contra Utah va arribar a la xifra dels 20.000 punts en les 16 temporades que suma a la NBA, el segon europeu que ho fa i el 43è jugador en la història de la Lliga.

Aquest nou registre el situa en un grup d’escollits format per Kareem Abdul-Jabbar, Tim Duncan i Kevin Garnett, els únics que han combinat estadístiques de més de 20.000 punts, 10.000 rebots, 3.500 assistències i 1.500 taps.    

    

Notícies relacionades

«Costa imaginar que arribes a números així. Ara mateix no ho aprecies tant, però a mesura que passi el temps serà una cosa en què fixar-se», va admetre Pau Gasol, que va voler contextualitzar la situació. «Al final, aquest és un esport d’equip i no hi ha res millor que guanyar. Soc feliç però ara toca posar el punt de mira en els play-off».

També arriba en un dels millors moments de la seva carrera Marc Gasol, que oblidada ja la lesió, ha tornat al seu millor nivell, i ha elevat les seves prestacions (19,5 punts, 6,3 rebots i 4,5 assistències) fet que li ha valgut el seu tercer All-Star i el seu retorn als play-off, el setè consecutiu dels Grizzlies.

Westbrook i Harden, duel d'aspirants a MVP

Oklahoma Thunder contra Houston Rockets. O el que és el mateix, el duel entre Russell Wesbrook i James Harden, els dos sòlids aspirants al títol de MVP de la temporada. La primera ronda dels ‘play-off’ depararà emocions fortes. Malgrat la marxa de Durant, Oklahoma segueix sent un equip temible amb el millor Westbrook de la seva carrera, el jugador que ha batut el rècord de 41 triples-dobles que tenia el llegendari Oscar Robertson des del 1962. Wesbtook ha elevat la xifra a 42, amb mitjanes impensables (31,6 punts, 10,7 rebots, 10,4 assistències). També ha brillat Houston, amb el tercer millor balanç de la temporada, i un Harden descomunal: 29,1 punts, 11,1 assistències i  8,1 rebots. S'espera també amb expectació quina serà la imatge dels Cavaliers, que han acabat la temporada amb quatre derrotes i el pitjor balanç (51 victòries, 31 derrotes) de la carrera de Lebron James, el jugador més utilitzat a la Lliga (37,8 minuts de mitjana). La defensa dels Cavs té vies d'aigua per tot arreu, com demostra el balanç des de l'All-Star: 12 victòries i 15 derrotes.