VÍDEO VIRAL

L'Exèrcit israelià arresta una menor palestina per bufetejar dos soldats

Ahed Tamimi, de 16 anys, és una coneguda activista de Cisjordània i el vídeo que va gravar amb el mòbil una de les seves amigues s'ha fet viral, i els ministres del Govern de Netanyahu demanen que la noia sigui condemnada a presó de per vida

zentauroepp41369913 files  this file photo taken on may 12  2017 shows 17 year o171219172515

zentauroepp41369913 files this file photo taken on may 12 2017 shows 17 year o171219172515 / ABBAS MOMANI

2
Es llegeix en minuts
EFE / Jerusalem

L'Exèrcit israelià ha arrestat a la localitat cisjordana de Nabi Saleh Ahed Tamimi, una adolescent palestina de 16 anys que protagonitza un vídeo viral on es veu com bufeteja, empeny, dona puntades de peu i tracta d'expulsar dos soldats israelians dels voltants d'una casa durant unes protestes. Una portaveu militar ha confirmat a Efe que la noia ha sigut arrestada per agredir un soldat i "ha sigut transferida per ser interrogada".

La mare de la noia, Nariman, també ha sigut detinguda i és interrogada per la policia israeliana a la Cisjordània ocupada, ha informat a Efe el portaveu policial Micky Rosenfeld. Els Tamimi són una coneguda família d'activistes palestins de Nabi Saleh, un petit poble al nord-oest de Ramal·la, on cada divendres es repeteixen protestes contra l'ocupació israeliana.

La setmana passada, una portaveu militar va assegurar que "uns 200 esvalotadors es van enfrontar als soldats. Alguns van entrar en una casa i van seguir llançant pedres des d'allà amb el consentiment de la família. Quan les tropes van expulsar els amotinats, van continuar a l'entrada de la casa", moment en què hi va haver l'incident.

En el vídeo es veu com Ahed, que va acompanyada per una altra noia, crida, empeny i pega amb les mans i els peus a dos soldats mentre els diu que se'n vagin, mentre l'altra noia grava l'escena amb el mòbil i també intenta agredir un dels soldats, que finalment s'allunyen.

Missatges per ser alliberades

"El comandant va actuar de manera professional i no es va deixar portar per la violència", ha assegurat la portaveu, que ha afegit que les forces van actuar amb "contenció" i ha al·legat que la noia podria haver sigut detinguda al lloc "tant perquè va usar la violència com pel fet que va tractar d'interferir en la feina dels soldats".

Notícies relacionades

El ministre de Defensa, Avigdor Lieberman, ha defensat que l'Exèrcit israelià "és el més humà", encara que ha advertit que la "humanitat no és a expenses de la dissuasió i el poder", segons la ràdio militar, i Naftali Benet, titular d'Educació i principal soci de la coalició de Govern, ha opinat que les noies "haurien d'acabar les seves vides a la presó", segons informa el diari israelià Haaretz.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges que demanen l'alliberament de mare i filla amb les etiquetes #FreeAhed #FreeNariman.

Temes:

Palestina Israel