A PROP DE DEIR EZZOR

Rússia afirma haver aniquilat 200 gihadistes en un bombardeig a Síria

L'aviació russa destrueix una columna de milicians de l'Estat Islàmic amb més de 20 tot terrenys i blindats a prop de la seva plaça forta al nord-est sirià

mbenach39698442 displaced syrians from deir ezzor are seen at a make shift c170821105307

mbenach39698442 displaced syrians from deir ezzor are seen at a make shift c170821105307 / AYHAM AL-MOHAMMAD

1
Es llegeix en minuts
Agències / Moscou

L'aviació russa ha destruït una columna de combatents de l'Estat Islàmic (EI) a prop de Deir Ez-Zor, feu de l'EI al nord-est de Síria, i ha abatut prop de 200 gihadistes, segons han informat aquest dilluns agències de notícies russes citant fonts del Ministeri de Defensa rus.

Moscou ha assegurat que en el bombardeig, la data del qual no ha precisat, els caces russos van aniquilar 200 gihadistes i van destruir "més de 20 tot terrenys proveïts amb metralladores pesades, blindats, inclosos carros de combat".

L'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH) ha informat per la seva part que l'atac es va produir diumenge i que van ser abatuts almenys 70 integrants de l'EI. Aquesta oenagé, amb seu a Londres però que té activistes sobre el terreny per tot Síria, ha assegurat que el bombardeig va destruir una columna composta per uns 20 vehicles que portaven a bord combatents que es desplaçaven entre diferents fronts de batalla.

L'aviació russa, que recolza les forces lleials al president sirià, Baixar al-Assad, ha bombardejat l'EI repetides vegades a la província de Deir Ez-Zor, un dels principals bastions terroristes al nord-est del país.

Expulsats del sud de Raqqa

Notícies relacionades

Segons el Ministeri de Defensa rus, l'EI està concentrant les seves forces al voltant de Deir Ez-Zor després de ser expulsat del sud de la província de Raqqa i de l'oest de la província de Homs (centre) per les forces pro-Assad i l'aviació russa.

Les tropes governamentals han avançat contra l'EI en els últims dies a Homs i pel sud de Raqqa (nord-est), mentre que les Forces de Síria Democràtica (FSD), aliança de milícies liderada per kurds, amb el suport dels EUA, porten a terme l'ofensiva contra la ciutat de Raqqa, la capital de facto d'EI a Síria.