50 FERITS

Tretze morts al caure un arbre a Madeira

Dotze morts al caure un arbre a Madeira. / DOMINGOS PERESTRELO

1
Es llegeix en minuts
Efe / Lisboa

Tretze persones han mort i 50 estan ferides, set d'elles de gravetat, al poble portuguès de Monte -a l'arxipèlag de Madeira- després de la caiguda d'un arbre centenari de grans dimensions sobre desenes de devots que participaven avui a la Romeria de la Mare de Déu del Mont.

El secretari regional de Salut del Govern Autonòmic de Madeira, Pedro Ramos, va informar que entre els morts  hi ha un menor.

"La nostra prioritat és tractar els ferits i recolzar les famílies de les víctimes", va dir el secretari regional durant una conferència de premsa en presència del president del Govern Regional de Madeira, Miguel Alburquerque, que va mostrar el seu condol a les familiars de les víctimes.

Entre els ferits hi ha persones estrangeres d'Alemanya, Hongria i França.

A més, també ha sigut habilitat un operatiu especial per donar suport psicològic a les famílies de les víctimes.

Inici d'una processó

Centenars de persones estaven congregades a l'espera de l'inici de la processó a la zona de Largo da Fonte, quan l'arbre centenari de grans dimensions es va desplomar sobre els devots.

La resposta davant la tragèdia va ser "eficaç, ràpida i excel·lent", va assegurar Pedro Ramos, que va apuntar que l'operatiu d'auxili va ser accionat poc després del migdia i onze minuts més tard ja va ser traslladat a l'hospital de Funchal el primer ferit.

Alburquerque, que va qualificar la intervenció dels mitjans de Protecció Civil d'"eficàcia extrema", va avançar que ben aviat se celebrarà una reunió per decretar tres dies de dol a l'arxipèlag lusità.

Notícies relacionades

L'aldea de Monte està ubicada a les afores de Funchal (capital de Madeira) i la festa de la Mare de Déu del Mont congrega cada any milers de devots.

El primer ministre de Portugal, António Costa, ha expressat els seu condol a les víctimes d'aquesta tragèdia, mentre que el president del país, Marcelo Rebelo de Sousa, ja ha anat cap a l'arxipèlag per conèixer in situ els fets.

Temes:

Portugal